2019-07-13

Hjulafton för alla motorfans


Det har handlat rätt mycket om motorfordon de senaste dagarna. Jag har dels varit vikarierande reporter på Askersunds Car & Bike meeting idag och dels co-driver till Maken som rattade radion vid Midnattssolsrallyt vid Björstorp igår.

Det var trängsel och gemyt i Sjöängsparken. Vi träffade vår kompis A från A-sund och min syssling och hans sambo och hann byta några ord innan motorerna vrålade loss.

Lägg märke till att kompisen A matchar båten bakom honom.
Släktträff i hamnen

En monstermotorcykel som används vid dragstertävlingar runt om i Europa startades av ägaren och åhörarna höll för öronen. Jag släppte öronen något ögonblick för att kunna ta den här bilden: Vad gör man inte för konsten?


Bilarna stod uppradade och kråmade sig i solskenet. Det var ju skönhetstävling på gång.


Igår fanns det också skönheter bland bilarna. I den historiska klassen puttrade fordonen fram i ganska maklig takt.


Maken och jag anlände nästan först av alla, flera timmar innan det började. En vänlig gammal man kom och hälsade oss välkomna till Björstorp och presenterade sig och byns invånare, som alla hette Oskarsson.


Den här mannen var också väldigt tidigt på plats. Sedan var han inte så ensam längre. Vi var nog kring 250 personer som samlades på gårdstunet och i slänten för att se rallybilarna rulla förbi.


Rallypubliken är ett tåligt släkte. Får man bara lite varm korv och får se sina favoriter slira förbi, så tål man väl lite regnskurar då och då. Mannen i vit T-tröja är från Trollhättan och inbiten rallyfantast. Ja, rallyfantaster var nog de flesta förstås.


När Stig Blomqvist åkt förbi i sin vita bil var deltävlingen över och alla vek ihop sina campingstolar och tog med sig sina kylväskor och lommade iväg till bilarna. Själva fick vi vänta tills allra sist och åkte sedan ståndsmässigt efter blåljuset.



3 kommentarer:

Ulrika sa...

Så är det. Stol, stickning, kaffe och ett bra ställe, då kan jag sitta ute på rally precis hur många timmar som helst. Nästan lika roligt som att tävla själv!

Maggan sa...

Ulrika: Du må tro att jag letade igenom hela startlistan för att se om du var med. Vet ju att du tycker att det är jättehäftigt att åka rally.

Ulrika sa...

Gulledej! Vi brukar tyvärr inte åka just den tävlingen. Det krävs så mycket runtikring, för att inte tala om hur dyrt det blir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...