2019-12-09

Torgmadam och julkorist


I år hölls Laxå julmarknad under en dag istället för två. Tyvärr bidrog inte vädret med någon vidare julstämning, men vi andra försökte så gott vi kunde. Tanterna Viola och Rosa var på plats som vanligt och hade pyntat sitt marknadsstånd med lyktor och röda äpplen. Rosa (Britt-Marie) sålde almanackor för nästa år och julkort och Viola (jag) sålde boken På utflykt med tanterna på Villagatan och trevliga bilder på vår lilla ort.


Förutom att vara marknadsgumma var jag även körsolist. Vi i Bodarnekören klev upp på scenen klockan ett och rev av ett antal julsånger. Anna och Malin sjöng varsin solosång och jag sjöng första versen på Nu tändas tusen juleljus alldeles själv. Det gick bra. Senare på dagen sjöng fyra herrar från Åtorp, Nysund Gents Quartet, sina vackra sånger.

Så här kunde det ha sett ut!

Efter att ha stått på torget i sju timmar var jag alldeles genomfrusen. Fötterna kändes som isklumpar. Gissa om det sedan var skönt att glida ner i skumbadet hemma och samtidigt smutta på en whisky. Rätt! Det var det.

2 kommentarer:

epsilon sa...

Förstår att det blev kyligt. Det var ju verkligen inget vidare väder men trevligt för oss som bara behöver komma och ta del av vad andra ordnat. Hörde bara en del av den fina sången för vårt barnbarn var ivrigt på att få se tågbanorna i stationshuset.

Maggan sa...

Ibland får man prioritera i utbudet. Det händer visst saker i Laxå! Så det så!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...