2023-04-04

April, april


Så är vi inne i april. Fast nätterna är iskalla, minus 15 grader en morgon, så värmer vårsolen snabbt upp luften till tjugo grader varmare. Kunde inte upptäcka något aprilskämt i Nerikes Allehanda, men för all del, nu för tiden är ju det mesta "fake news". 

Det har varit både vårkonsert och påskbasar på Casselgården, allt för att väcka vårkänslorna till liv. 

Under denna konsert satt jag i publiken och lyssnade till härliga sånger. En av sångerna fastnade i huvudet och gick på "repeat" i några dagar. 


Lördag den 1 april var det påskbasar. Vi i diakonigruppen sålde lotter, påskris och serverade kaffe och hembakat bröd. Stämningen var god. Folk verkade trivas, det hördes på sorlet. Den lilla flickan, som sålde påskdekorationer med sin storasyster och mamma vid ett av borden, gick runt och bjöd på karameller. Younas var korvgubbe och langade fram varm korv till hungriga basarbesökare. Den sista korven auktionerades ut och vanns av flickan med godiskorgen. Hon fick varma applåder och hurrarop.

På söndagen gjorde Maken och jag en liten utflykt till raststället vid Unden. Medan vi drack vårt kaffe hörde vi lockrop. Högt över våra huvuden cirklade en flock tranor. De vilade på luftströmmarna och steg och sjönk som en girland av vingar och långa ben. 

Trots isiga morgnar - det är nog vår ändå!

Tror Maggan och skickar varma vårhälsningar!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...