2009-01-13

Melanders från Seglora

Klicka gärna på bilden...
Jag har fått ärva en stor gammal chiffonjé efter föräldrarna. Den är full av spännande lådor, små med vita elefenbensknoppar och stora med skramlande mässingsbeslag. Härom helgen dök jag på huvudet i några av de stora lådorna och försvann ner i det förflutna, ungefär som barnen som genom garderoben kommer in i landet Narnia.

Jag hittade flera underbara gamla bilder, som jag kanske kommer att plåga er med. En av de finaste är denna bild på min farmor Agnes familj, alla hennes systrar och bröder, pappa kantorn och mamma Anna. Vilka vackra kläder de hade! En laxrosa, fotsid tvådelad klänning finns kvar efter Agnes. Den lämpade sig alldeles utmärkt när man ville klä ut sig till prinsessa.

Som jag skrivit tidigare, så bodde de i Seglora. Alfhild blev rikt gift i Oslo och vackra Anna-Stina gifte sig också i Norge. Lillebror minns jag svagt som en rolig och trevlig Morbror August som bodde i Bergslagen med sin glada, blonda fru. Tyvärr så vet jag inte så mycket mer om dessa mina släktingar. Kanske kan jag en dag få reda på lite mer. Det finns kanhända fler ledtrådar i chiffonjén.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är roligt att du tar så väl hand om släktens gamla fotografier! Så får andra också en fläkt från förr. Själv har jag tyvärr inte det tålamodet och den förmågan, men uppskattar mycket att få det serverat i lagom stora portioner! Tack kära syster! Lena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...