2009-09-27

Kultur och natur, en kontrastrik resa

Så har vi då bevistat Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg, såsom vi gör varje år, C och jag. Och såsom C gör varje år, så köar hon för att få en dedikation av han med underarmarna, Jan Guillou. Här är årets bild.
Jag gjorde några fina inköp, lyssnade på några författare lite i förbifarten, såg hela kultureliten spankulera förbi, träffade kära syster S, åkte spårvagn...

Med nyinköpta räkor i ryggsäcken lämnade vi infernot och tog skärgårdsbåten Ylva ut till lugnet.
Vilken kontrast! Här på ön rådde stillheten, endast avbruten av knattrande flakmopeder och måsskrin. I de små täpporna glödde dahlior och rosor och päronen hängde i tunga klasar från träden.
Här på bryggan bänkade vi oss när solen började dala i väster. I år var det dock blåsigt och det blev kyligt efter ett tag.
Igår tog vi en riktigt lång promenad över ön och över bron till en annan ö. Vi passade på att äta lunch där och sedan gick vi runt i söta små gränder. Tyvärr hade jag då så pass ont i benet att jag inte mäktade med att gå hela långa vägen tillbaka, utan jag fick skjuts av öns enda taxibil. Jag hade lite tur som fick tag på den.

Nu dröjer det ett helt år till nästa gång, men boendet är bokat redan. Styrsö, på återseende!

2 kommentarer:

Smörblomman sa...

Vad härligt det låter din Styrsö resa! Det ser ut som vädret var med er också.Kram/E

mossfolk sa...

Bokmässan i all ära, men ön ser ut att slå mässan med hästlängder. Härligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...