2009-09-24

Höga berg och djupa dalar

Igår kväll hade föreläsningsföreningen ett program på Kunskapens Hus. Det finns några eldsjälar som driver denna förening och som ordnar föredrag av olika slag. Jag har då och då gått och lyssnat och det är mycket trivsamt och intressant. Denna gång satt jag på första parkett eftersom det var Maken som var föredragshållare och ämnet för dagen var Mina resor i Pyrenéerna åren 2008 och 2009.

På den andra resan var även jag med. Det var i februari i år när mimosan blommade. På väg upp till bergen och de heta källorna möttes vi av snö och halt väglag och blev tvugna att vända. Det var inte lämpligt att fortsätta med sommardäck. Och på tidningens första sida dagen därpå stod det: Snökatastrof - det värsta snöovädret på decennier. Jag skrev lite om resan här.

Maken klarade kvällen med bravur. Hans vackra foton gjorde succé.

Idag på morgonen är det jag som packar väskan igen. Det är dags för kompisen C´s och min årliga tur till Bokmässan och till Styrsö. Jag har fått låna en krycka av AK, så att jag kan hanka mig fram med mitt onda ben. Att stanna hemma är inget alternativ. Denna tur har blivit en kär tradition som jag inte kan avstå ifrån. Men jag är hjärtligt trött på att inte kunna gå ordentligt. Jag känner mig som John Cleese i hans sketch: Avdelningen för konstiga gångarter.

Dags att ta itu med dagen. Sköt om er!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...