2010-02-06

Långt borta och nära

För en vecka sedan, i söndags, firade vi min lilla tant, som fyllde 92 år. Svärdottern hade ordnat med läcker smörgåstårta med massor med räkor på. Mums! Vi hade med oss en ask chokladpraliner, för det är något A-M fortfarande kan njuta av. Annars försvinner den ena förmågan efter den andra. Allra mest njuter min lilla tant av att ha någon att prata med, det skingrar den förskräckliga ensamheten.
För precis ett år sedan flög vi ner till PO66 och njöt av vårsol och mimosa. Jag hade gått och längtat efter att få gå omkring och lukta på mimosaträden, som jag gjorde en februari i Nice för länge sedan. Här hittar du min skildring av den sista dagen på den resan. Resten finns i mitt bloggarkiv för februari 2009 och bilderna finns i ett av bildspelen här på sidan.
I år ska vi susa ner i början av april för då är det dags för körsbärsblomningen i Körsbärsdalen. Åh, vad jag längtar! Ja, jag är priviligierad, jag vet!!

4 kommentarer:

Ina sa...

Åh jag kan inte låta bli att tänka att din lilla tant skulle må jättebra av att bo bland andra pensionärer. Då skulle hon få det sociala hon så väl behöver :)

Anonym sa...

Vi ser fram emot när ni kommer, ni är så efterlängtade. Funderar just på lite olika utflytktsmål och hoppas bl a att kunna komma upp till Cerdagne-platån i år (förra året var det ju alldeles för mycket snö för våra sommardäck). Mimosan har nu börjat blomma och idag, när vi var ute och körde en tur i bergen, såg vi blommande mandelträd. Solen skiner från en klarblå himmel och det är helt klart VÅR med svenska mått mätt.
Kram
PO66

Anonym sa...

Hejsan, Maggan! Jo, nu kamperar vi på samma sidan igen. Det var roligt att du tittade och glad blev jag över dina kommentarer till mina bilder.
Läste om din lilla tant som fyllde 92 år. Verkade pigg och glad. Det är roligt att bli gammal om man får sin hälsa och krafter i behåll, men man vet ju att det inte varar för evigt.
Ja, du är privilegierad, det är jag också, och jag är tacksam för det. Visst längtar man till att få komma ut och se och lukta på dofter som vi härhemma saknar. Vår resa blir inte förrän till hösten, nu till områden kring Loire. ...och jag längtar... redan.
Ha en riktigt bra vecka, båda två, du och Charles

Kram
Birgitta

Maggan sa...

Ina: Hon förstår nog inte riktigt sitt eget bästa. Kanske är hon rädd att förlora sin självständighet.
PO66: Det ska bli så mysigt! Åker gärna upp till Cerdagne. Kanske Bethmale om det inte ligger för långt bort.
Birgitta: Tack för din kommentar. Loire låter inte alls dumt, det heller.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...