2009-02-16

Sol och anchovis - söndag sista dagen i Körsbärsdalen

Söndag: Sista dagen på vår ljuvliga vecka i Pyrenéerna. Det blev en kanonfin avslutning med besök på kusten. Vi åkte småvägar uppe i bergen, där jägarna satt på pass för att jaga vildsvin. Vi passerade små sömniga byar som slöade i söndagssolen. I Collioure var det marknad och fullt med människor som spatserade omkring, en del i fotsida pälsar och en del i bermudas. Det var varmt och skönt när vi satt ner en stund, tittade på folk, lyssnade på ett spexband och bara vände ansiktena mot solen.Lunchen intog vi på anrika Les Templiers, där konstnärer sedan tidigt 1900-tal betalat sina krognotor med tavlor. Det blev förstås en anchovistallrik, det är bara ett måste i anchovisstaden.

Kvällen avslutades med en andlöst vacker himmel över bergen. Jag försökte föreviga den med kameran, men fotot gör himlen ingen rättvisa.
Nu är vi hemma i snöiga Sverige igen och försöker smälta vad vi fått vara med om. Många varma tack och hälsningar sänder vi till er, A och U!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,
Det är alltid lika roligt när ni gästar oss. Hoppas få se er här snart igen!
Vi tog en långpromenad i bergen idag, strålande sol, blå himmel, ca 20 gr i solen och ett snötäckt Mont Canigou i bakgrunden. Och i morgon samma väder igen...
Hälsningar från oss båda,
A

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...