2010-03-11

Åter vid sunda vätskor

För den händelse att någon undrar: Magsjukan har gått över. Första vågen drabbade mig och nästa dygn var det Maken som var offret. Det var överstökat på två dagar och igår var jag tillbaka på jobbet igen.

En PollyAnna-tanke: En positiv effekt var att några kilo försvann på kuppen. Jag fick lite extra hjälp med slimmandet. Jag hann också läsa en underhållande bok: Matthandlare Olssons död av Karin Wahlberg. Den utspelade sig delvis i Istanbul och atmosfären beskrivs så levande att jag nästan tror att jag har varit där på riktigt. Jag kan rekommendera boken men inte magsjuka.

Torsdag kväll betyder FN studiecirkel. Ikväll varvade vi uppvaktning av avgående kassör med tal om uigurer. Uigurer? undrar du. Vad är det för figurer? Jo, det är ett folkslag i nordvästra hörnet av Kina, i det autonoma Östturkistan. De är förföljda och förtryckta och lever som andra klassens medborgare i sitt eget område.

Trots att vi tar upp så allvarliga ämnen, så är de här kvällarna fyllda med skratt och glädje. Jag går alltid därifrån med ett leende på läpparna.

2 kommentarer:

Ina sa...

Åh nu har jag helt plötsligt blivit sugen på att läsa och Karin Wahlberg låter ju inte helt fel :)

och vilken ordverifiering jag fick "borde" - jag vet att jag borde lämna datorn o ta med J & B till en affär och handla!

Anonym sa...

Har lånat ut boken som jag precis köpt. Bådar gott för sommarläsningen! Rolig läsning i din blogg idag!
Kram AK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...