2012-10-14

Tillbaka

I fredags eftermiddag gick turen till vår barndomsstad Västerås. Lillasyster L och jag pilade iväg i min lilla gröna Ärta för att först och främst uppvakta Elsie, som fyllt 90 år i dagarna. Pappa hade den stora lyckan att träffa henne något år efter att mamma gått bort. I Elsie fick han en fin och klok vän med humor och integritet. Vi tre systrar är så glada för henne.

Vi fick långa, sköna pratstunder i hennes ljusa lägenhet som ligger högst upp i ett höghus, högt över trädtopparna. Elsie lever ett intensivt liv och har många vänner och släktingar som står i kö för att uppvakta henne. Hennes söner överraskade henne med en resa till Stockholm som innehöll bland annat besök på Operan och middag på Medelhavsmuseumet.

Syster och jag passade på att göra höstfint vid våra föräldrars grav i vackra Hovdestalund.

Vi tog också en sväng för att kolla några ställen ur mitt förflutna. I botten på det här höghuset gick jag i andra klass. Vi var så stora barnkullar så att skolorna inte räckte till. På rasterna gungade vi i lekparken och sjöng: Åh, åh, åh, åh what´ve you done to me? och Suger in the morning så att det dånade bland husen.

Efter en sväng upp till Huset på Blomsterkullen med lillasyster och ner till Örebro för att träffa sonen Pe en liten stund, så var jag hemma igen. Och än är det inte slut på helgen!

4 kommentarer:

PO66 sa...

Du har verkligen haft en både rolig och fullmatad helg.
Kram

Anonym sa...

Trevligt med en åktur. Lilly och jag ska också besöka lite gravar men det har ju regnat så mycket så det är svårt att komma fram till gtravarna då gräsmattorna blir mjuka. Ha det bra !

epsilon sa...

Härligt med nostalgi. Alla minnen som kommer tillbaka.

Musikanta sa...

Härligt med en dam som fyller 90 och har fullt med aktiviteter som du berättar. Förstår att det var trevligt att komma till sin hemstad igen.

Det är också dags för oss att göra våra gravar fina till Allhelgona. Men helst ska det inte hällregna som det har gjort hela dagen idag...
Kram från Ingrid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...