2013-06-24

Sällskapsliv


Det har varit en lång räcka med festliga dagar och det ser ut att fortsätta några dagar till. Huset har varit fullt av gäster, några har stannat till över dagen medan andra har nattat över. På midsommaraftonen bodde Lilla Hjärtat och hennes farbror Pe över. Farfar (Maken) spelade gitarr vid firandet vid Finnerödja Hembygdsgård och vi var med när majstången bars in och restes. Lilla Hjärtat drog sig för att dansa kring stången, det var bara vid den allra sista långdansen som hon kom med. Men då fick både farbror Pe och farmor dansa med. Annars klättrade hon uppför jordkällartaket eller gungade på gungbrädan eller tog igen sig på långbänken.


Igår firades vår fyrtioåriga bröllopsdag med mycket sång och musik, skratt och glam. Tänk att det redan gått fyrtio år sedan den där soliga och heta midsommaraftonen. Systrarna hade med sig en stor gul klätterros, som vi ska plantera och vårda och ha som minne av gårdagen.

I morse vinkade jag av syster S och hennes fine son O på stationen och en timme senare hade vi våra goda vänner A och U från PO66 på tröskeln. Så roligt att ses en stund, äta en bit och smida planer inför kommande gemensamma resor.

Nu är huset åter tomt och tyst. Det är bara Maken, Katten och jag kvar. Jag tror jag går och vilar lite middag.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...