2013-08-17

Sällskapsliv

Nu tog energin slut för idag. Jag har städat nästan hela huset, inte det roligaste man kan sysselsätta sig med, men ack så nödvändigt. När jag behövde en paus, klev jag ut genom balkongdörren med kameran i högsta hugg och fotade det som blommar och växer. Vi får inte riktigt lika mycket druvor som förra året. Det beror förmodligen på att vi inte klippt vinrankorna som vi borde ha gjort. Anemonknölarna köpte jag på trädgårdsmässan i Conventum i april och nu blommar det för fullt i rabatten. Solrosen är över metern hög och är självsådd. Den utgör landningsbana för blomflugor och humlor.

Veckan som gått har inneburit ett intensivt sällskapsliv. Jag arbetade mitt pass på Röda Korset i tisdags och träffade bland annat Gustav 1,5 månad och Kerstin 2 år. I onsdags var det "kryddparty", d.v.s en form av modern syjunta då man samlas ett gäng damer och provsmakar dipper, soppor, drycker, smaksatta med kryddor som man kan beställa av värdinnan. Jag har ett stor antal burkar i skafferiet vid det här laget.

I torsdags besökte jag Min Lilla Tant, äntligen. Det var länge sedan nu. Jag hade med mig vinbärssaft, som jag kokat på förmiddagen. MLT får förnärvarande bara flytande föda eftersom magen bråkar med henne. Men hon var vid gott mod ändå. Och saften väckte behagliga sommarminnen.

Lilla Hjärtat kom tillbaka för en ny övernattning och vistelse hos oss. Förskolan var stängd p g a planering och föräldrarna jobbade. Men på fredag lunch var vi tillbaka i La Stada, där hon bor. Hennes pappa Joy bjöd på restaurang. På eftermiddagen gick jag på bio med hans bror, Pe, och vi såg filmen Hur många kramar finns det i världen, som hade premiär. Jag hade egentligen tänkt se Bonne appetit, men den visades inte på fredag eftermiddag som jag trott. Filmen vi såg var väl inte något mästerverk, precis. Dialogen var lite stolpig och handlingen seg. Men det fanns guldkorn och vi ångrar inte att vi såg den.

Ikväll fortsätter socialiserandet. Det blir kräftkalas i den sydvästra förorten!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...