2013-09-15

Lördag i La Stada

Lillasyster L och jag fick några fina timmar i La Stada. I stadsträdgården, en gång utsedd till Sveriges vackraste, prunkar det fortfarande i rabatterna. Det finns gott om gamla träd i parken. Under den urgamla asken stannade vi en stund, andäktiga och förundrade. Den bredde ut sina väldiga, knotiga grenar åt alla håll. Trädgårdsmästarna hade till och med klippt ett stort hål i häcken för att en gren skulle kunna växa fritt. Så här måste asken Yggdrasil i gudasagorna sett ut.

Lunchen plockade vi till oss från den vegetariska buffén på Rosengrens Skafferi och satt sedan under markisen med utsikt över slottsparken. Det var mycket folk i rörelse, många fortfarande klädda i tunna sommarkläder. På torget sålde man blommor, frukt, grönsaker och sockervadd. Från en scen viftade en trollkarl med en röd duk inför en häpen publik.

Lillasyster L gjorde några lyckade inköp. Hon ekiperade sig inför höstterminen. Och jag kunde naturligtvis inte hålla fingrarna borta från två romaner à 10 kr styck. Men förtjänsten för böckerna gick till Kvinnohuset. (Försöker rättfärdiga mitt inköp, när det i själva verket handlar om svår bokmani.)

Stadsbesöket avslutade vi med kaffe och kaka på Lill-Annas Bageri. Sedan for vi nöjda och glada åt varsitt håll. Härligt att numer ha sin syster på så nära håll, att sådana här stunder kan bli av, lättare och oftare. Ser fram emot nästa gång!

3 kommentarer:

Lena Lindgren sa...

Ja, det är så mysigt att ta tåget till Staden och strosa omkring med dig och insupa lite stadsluft och folkvimmel. Sedan är det skönt att ta tåget hem till landet igen! Kram/ Lillasyster L

Anonym sa...

Vilka underbara bilder , som vanligt . . . Du beskriver så bra , nästan som att man är själv där . . . Kram . Velika !

Anonym sa...

Morron ! Vad trevligt ni verkar ha haft det. Här har det kommit 8mm regn i natt så hösten har kommit till Björkvik också. Ha det bra !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...