2014-04-14

I hatten igen!


Den årliga Påskbasaren på Casselgården gick av stapeln i lördags. Vi är ett gäng som har planerat denna i några månader och vi kallade oss Påskkärringarna. Förtjänsten från bordshyror, servering av kaffe och korv, brödlotterier och försäljning av Fair Trade-varor gick till svenska kyrkans fasteinsamling "Allt för att stoppa hungern". Åttatusen kronor blev det, inte så illa!

Roligast var det på förmiddagen när kunderna strömmade in och handlade av loppisförsäljarna och hantverkarna. På eftermiddagen blev det lite glesare med besökare. Britt-Inger spelade sköna melodier på flygeln, Bengt visade foton, tagna med hans exklusiva Hasselbladare. Britt-Marie och jag förvandlades till Rosa och Viola och sålde vår bilderbok. Vi fick många komplimanger för våra hattar. Att bära hatt på vår lilla ort kräver ett visst mått av mod i vanliga fall. Jag minns vilken uppståndelse en vacker röd hatt på en blond kvinna väckte för ett antal år sedan.


På söndagen träffade Maken och jag Em:s föräldrar för första gången. Vi började med lunch på en välrenommerad vägkrog och sedan åkte vi ut till vårt favoritställe på våren, Trystorps Ekängar. Vi var en hel bataljon som tittade på sipporna på marken och klappade på barken. Det var sönerna med sina nära och kära och båda svärföräldraparen. Vi hann före ett annat sällskap till ett bord med bänkar och kunde duka upp kaffe med dopp där det var lä och skönt i solen.

Ja, det var en fin helg, helt i min smak!

2 kommentarer:

Musikanta sa...

Verkligen ett bra resultat av insamlingen! Mycket jobb som ni har lagt ner, det ser väldigt trevligt ut.
Ni hade också tur med vädret på er utflykt - åtminstone ser det så ut av bilderna att döma.
Kram från Ingrid

Maggan sa...

Solen lyste över oss på utflykten men det var blåsigt. Tur att det var lä i ekskogen.

Glad påsk på dig, Ingrid!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...