2015-06-05

Låtom oss fröjdas i ungdomens dagar...


I vår orts populära annonsblad fanns en rolig särskrivning. Det stod:

Student plakat med pinne


Man skulle kunna tro att studenten var plakat med en whiskeypinne i näven. Studerade man annonsen lite närmare så förstod man genast att annonsören saluförde studentplakat, fiffigt fästade på en pinne.

Studenten ovan var dock inte plakat alls. Det är min käre systerson som sprang ut genom Hvitfeldska skolans portar tillsammans med 600 andra elever i onsdags.


Vi var ett stort gäng släkt och vänner som samlades kring den nybakade. Trots den gråkalla väderleken var det festligt med musik, ballonger, konfetti och till och med ett utsläpp av duvor som gjorde några snabba ärevarv över skolgården.

Sedan blev det mingel och mums hemma hos syster S, trevlig trängsel i trean.


Maken och jag sov över på hotell och fick ytterligare en fin dag i Götet, denna dag sken solen men vinden var kall. Jag svepte om mig fleecepläden när vi satt på Café Bommens uteservering och drack kaffe och tittade på båtar och folk.


När Studenten vaknat, hälsade vi på igen i lägenheten. Syster S och jag tog en sväng med hunden och beundrade alla vackra planteringar i området.


Lägenheten var också fylld med blommor.


Här är bara ett litet urval av hela blomsterskörden. Tavlan har min syster S målat av Studenten när han var betydligt yngre.

Innan vi tog tåget hem hann Maken och jag sitta en stund på Centralen och betrakta människor från jordens alla hörn som strömmade förbi. Vadan och varthän? funderade jag. Man blev nästan yr i huvudet. Då var det lugnare när vi klev av tåget hemma. Här strömmade det inte så mycket. Det var bara ett gäng nyanlända flyktingar som togs emot på perrongen och en rödhårig exkollega till mig som återvände efter några arbetsdagar på Göteborgskontoret.

Det var väldigt roligt att besöka storstaden men hemmets lugna vrå är inte heller så dum!

1 kommentar:

Bloggblad sa...

Vilken härlig utflykt! Det är så härligt med studentfester. Vi har tyvärr inga syskonbarn kvar som inte redan tagit studenten... Nästa generation kommer väl om några år.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...