2015-06-09

Sommarlovet börjar nu!!

Farmor och Lilla Hjärtat i samspråk över varsin Festis. Klassen sjunger Lilla Idas sommarvisa. Lilla Hjärtat får en "lyftkram" av sin pappa. Parken nära skolan är full av blommor. Mamma berömmer Lilla Hjärtat och hennes kompis för deras fina sång.

Lilla Hjärtat har haft skolavslutning idag. Hon har gått ut Nollan och i höst börjar det på riktigt.

Solen lyste, skolgården var fylld av förväntansfulla barn och anhöriga. Lilla Hjärtat själv var uppbackad av mamma, pappa, mormor, morfar, farmor och farfar.

Inne i jumpasalen uppträdde klasserna från en festlig scen och tre tjejer var duktiga konferencierer. Vi fick höra Lilla Idas sommarvisa, Sommaren är kort och en lång rad sånger med sommar som en röd tråd. Naturligtvis avslutade vi alla med Den blomstertid nu kommer. - Annars blir det ingen riktig skolavslutning, sa rektorn.

Visst kommer man ihåg hur det kändes den där examensdagen!


Här står jag i mitten, med min bästis och hennes finska mormor med hatt och blommig klänning. Lilla Hjärtats mormor hade ingen hatt idag, vad jag såg... Ja, ja, tiderna förändras och modet med dem. Men känslan av frihet och förväntan är nog densamma idag som igår,


7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Hahaha... Det sista foto skulle kunna ha varit taget på Norra skolans skolgård i Motala. Min mamma såg ut så (hon kunde ledigt ha varit min mormor) och flickorna ser ut precis som jag och mina kompisar.

Själv är jag så mätt på skolavslutningar att jag inte går på nån för nöjes skull. Inte ens barnbarnets (mest beroende på att det tar nästan en timme att åka dit). Eftersom jag brukade spela till psalmer och sånger, fick jag ofta gå på två. Ibland på tre om jag var inhyrd till nån annan skola.

Kyrkan går jag ju till ändå..

Ewa-May sa...

Kul bild! Det känner man igen! Och Susanne Sallow hette hon väl?
Jag var också på skolavslutning här på Utö även om vi inte har skolbarn än. 2 av barnbarnen går på förskolan i samma byggnad som skolan och 6årsverksamheten, har också en kusin på besök. Vi fick till och med vara med och sjunga Du gamla du fria!
Nu sover dom alla tre.
Trevlig sommar önskar dig/er.
Här är fullt att göra med hus-och cykeluthyrningar...

Kram
Ewa-May

Maggan sa...

Bloggblad: När jag ser klasskort på Stay Friends från min egen skoltid så slås jag av att de liknar varandra så mycket. Jag tror alltid att bilderna visar min egen klass innan jag får studera dem närmre. Så vi i samma generation har nog mycket gemensamt.

Maggan sa...

Ewa-May: Jo visst är det Sussi och jag träffar henne fortfarande då och då.

Du verkar ha fullt upp där på din ö! Sommargästerna har väl börjat komma redan.

Ha det så gott!

epsilon sa...

Håller med rektorn där - inget riktigt sommarlov utan Den blomstertid. Minns med glädje o lite vemod de drygt 20 avslutningarna som jag var med om i Ramundeboda kyrka.
Den sommarlovsstämningen får man inte tillbaka.

Maggan sa...

epsilon: Vänta bara tills du får gå på barnbarnens avslutningar!

Bloggblad sa...

Det har jag också tänkt på - har klickat upp flera stycken... Det är nog både frisyrerna och sättet att placera de längsta längst ut, och de sittande flickornas knän ska ligga åt rätt håll. Jag anar att fotograferna gått samma kurs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...