2015-07-20

Inga tårar på Margareta-dagen


Inte grät himlen på Margareta-dagen, inte. Jag firade namnsdagen på bästa sätt med min kompis Ve. Vi åkte ner till A-sund och flanerade runt i hamnen och runt torget. Snäckbåten som så nesligt kantrade i vintras stod nu på rätt köl och serverade go´ glass igen. I båtens buk finns en presentbutik, som jag inte har varit inne i på år och dag. Men idag blev det av.

Alla butiker hade rea och jag fyndade baddräkt och tröja för halva priset. Vi tog en munsbit nere i hamnen medan kajorna studerade oss noggrant och sedan åkte vi hemåt igen.


Vi gjorde ett glasstopp vid Reveln, vår vackra badplats där två sjöar möts. Det var inte så många som badade, men Mamma And och hennes lille son vågade sig på ett dopp i alla fall.

Tack, Ve, för en alldeles underbar eftermiddag!

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Askersund är en fin liten stad. Eller köping eller nåt... Nu är det länge sen jag var där. Kommer nog att passera om några dagar, men vi har fullspäckat program, så det blir inget stopp. Inte ens för en rea.... (Har ju nyligen inventerat garderoben och insett att jag inte hinner använda det jag har).

epsilon sa...

Ja visst var det en vacker dag vi alla Margaretor fick!

Musikanta sa...

Jag passade på att gå på promenad på förmiddagen och tur var det eftersom det åskade och spöregnade hela eftermiddagen. Men det verkar som ni hade en hel dag med fint väder. Säger som Bloggblad - några reor blir det inte för mig på länge. Ser att jag bara har använt ett fåtal plagg av alla dem som hänger i garderoben. Men i morgon ska jag väl sätta på mig klänningen som jag köpte för några månader sen hos Gudrun Sjödén i Stockholm för första gången. Då är det våffelkväll i Västra Husby och kören och jag ska dit och underhålla.
Kram från Ingrid

Maggan sa...

Bloggblad: Askersund är en mycket charmig sommarstad. Antikmarknaden som brukar äga rum i slutet av sommaren är jättetrevlig. Men det är som du skriver: Vid det här laget har man allt man behöver, och lite till.

Maggan sa...

epsilon: Ja visst ja, du heter också Margareta som andra namn. Grattis i efterskott!

Maggan sa...

Musikanta: Det är lite roligt att ha klänning ibland. Ja har för det allra mesta byxor, men på sommaren är det skönt att få bära klänning.

Steel City Anna sa...

Åh en sån fin bild på Mamma And och bebis :)

Maggan sa...

Anna: Hennes bebis var så fjunig och dunig, men gömde sig i gräset när jag försökte fota. Mamman ställde sig framför för att vakta och sedan fann de för gott att skynda sig mot vattnet, tätt tryckta till varandra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...