2015-10-08

Brevet från Lillan

Här sitter jag med min lilla syster L i knät och min bästis S bredvid.

När jag letade i den gamla chiffonjén efter bilder på pappa till det senaste blogginlägget hittade jag också ett litet brev. Det skrev jag den 15 april 1960 till min mamma som låg på BB och några dagar tidigare fött min yngsta lilla syster. Så här skrev jag:

Hej gulliga mamma. Jag vill komma upp och se min lilla syster. I spelskolan spelade vi samspel. Det var så kul. Eva Lundell har ritat i min poesibok. Hon har ritat ett hus. Gisela och Susann är i tyskland. Precis nu hör jag på Putte Tittut. Farbror Åke ska trolla någon gång för oss. Det ska bli kul tycker jag. Men jag längtar så efter dej, mamma. Det är så synd att du inte kommer hem till påskafton. Men vi kan vell fira påsk när du kommer hem. Glad påsk!
Från Margareta (din egen tös)

Och så hade jag ritat en påskkärring på sin kvast och två kycklingar. Mamma fick ligga kvar lite längre än vanligt, för det blev komplikationer vid förlossningen. Hennes faster Hildur från Stockholm var hemma hos mig och min syster S under tiden och pappa jobbade på Metallverken. Men så kom hon hem igen med nytillskottet och glädjen var stor.

Mamma och lilla syster L

Igår passade Ve och jag på att fira Li som fyllt år för ett tag sedan. Det blev en lugn och god lunch på tre man hand med gott om tid för prat och skratt.

Ve, jag och Li på verandan

Jag pallrade upp kameran på en pall och satte självutlösaren på 12 sekunder, så då kom även jag med på bilden. Jubilaren sitter till höger bakom en stor krysantemum.

På kvällen ordnade vi i Hembygdsföreningen en medlemskväll. Bengt Ekelöf visade fantastiska naturbilder, både stillbilder och film. Han har tillbringat mycket tid i gömslen i Tivedsskogarna och på mossarna. Resultatet fick vi se nu. Imponerande och berörande.

Här är mitt bidrag till naturfoton: En humla fångad en solig sommardag.2 kommentarer:

Lena Lindgren sa...

Hej Storasyster! Va mycket fint du har i din skattgömma! Kram / Lillasyster L

Maggan sa...

Roligt med minnen! Du vet ju hur jag är, sparar och gottar mig!

Kram från din stora storasyster

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...