2015-10-18

Låt fler få fylla fem!


Igår låg dimman tät över nejden, så tät att en bilist missat rondellen som bromsar farten på E20 vid vårt lilla samhälle. Det är inte första gången det händer. Egentligen borde man låta bilskrället stå kvar i mitten som ett varnande exempel. "Kör fort och se vårt sjukhus, kör långsamt och se våra vackra omgivningar!" Så stod det på en skylt invid en kanadensisk motorväg.

Dimman till trots samlades ett trettiotal människor från Strängnäs stift på Casselgården för ett rådslag med tema Barn och Familj. Allra längst bortifrån kom Mehari Gebre-Mehdin, som kom från Uppsala där han är professor på institutionen för kvinnors och barns hälsa.

Han berättade för oss om hälsotillståndet hos små barn i tredje världen, där många lider av undernäring och vitaminbrist. Ofta förvärras tillståndet på grund av olika ingrepp på spädbarnen, eftersom man tror att just de ingreppen ska göra barnen starkare. Det kan vara att man skär bort gomspenen, drar bort tandanlagen i underkäken, skyddar barnen från sol och luft genom att hålla dem heltäckta. Men det pågår ett stort arbete med att utbilda och ge insikt. Det var hoppingivande att höra och se hur mentormammor stödjer och hjälper mammor med problem.

Vi som var där fick en riktig kick och inspiration att försöka bidra till att "fler får fylla fem år".


Precis när jag kom hem igen sken solen igenom dimmolnen, precis lagom för att jag skulle hinna fotografera den här rosa skönheten.

Annars kan jag rapportera att föredraget om Drottning Margareta och om kvinnor i historien var intressant i onsdags kväll. Jag köpte med mig boken som Margareta Skantze skrivit. I torsdags jobbade jag extra på Kupan och deltog i två styrelsemöten. I fredags besiktigade jag bilen (den gick igenom utan anmärkning) och hälsade på Min Lilla Tant, som var glad och pigg.

Idag blir det en skön söndag med jobb i trädgården. När jag tittar ut genom fönstret, ser jag att solen lyser på skogsdungen bakom huset.

Ha en skön höstsöndag!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Margareta ! Mycket har du hunnit i veckan och för de mesta med väldigt givande tema .... Rosen är så vacker ....njut så länge du kan . Hos mig är det slut med blommor . Kram och ha en underbar solig söndag !

epsilon sa...

Nog för att det var dimmigt men ändå är det obegripligt hur han, för det var en kille, kunde hamna tvärs över refugen före rondellen. Kanske nåt med farten att göra.

Maggan sa...

Hej Anonym! Är det Sussi månne? Ha det så skönt du också! Vi ses om en månad, det ska bli sååå kul!

Kram, Maggan

Maggan sa...

epsilon: Det är nog ganska troligt att farten var för hög. Killar, alltså!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...