2016-05-08

Hemma hos Saxon

Bandet Inge Widars, interiör från soldattorpet, okänd babykille jazzade till musiken, Lilla Hjärtat uppskattade trollkarlen (bild från NA) och "lokalreportern" Björn Palmkvist var konfrencier.

Vi var många delegater församlade i Gällersta Forngård när dörren for upp med ett brak. Jag vände mig förskräckt om och fick syn på en äldre man med käpp som bestämt kom inklampande mot podiet. Det var husets tidigare ägare Saxon som gick igen, missnöjd med att det dansades framme vid scenen. Ja, sen såg jag ju att det bara var någon som klätt ut sig och kunde pusta ut.

Det var Örebro Läns Hembygdsförbund som hade årsstämma och den leddes elegant och ledigt av landshövding Maria Larsson. Hon var rolig, trevlig och personlig och gjorde ett mycket gott intryck.

Vår landshövding utan vikingahjälm men med Hembygdskeps
Här har hon fått en keps, böcker och en blomma som tack för hjälpen vid förhandlingarna.

Efter buffélunchen gick vi ut i solen. Nu var det dags för hembygdsfest även för allmänheten. Vi tittade på smide och växtfärgning och stoppade in huvudet i några av de små husen på gården. På grusplanen spelade Inge Widars och det lät bra, mycket bättre än vad namnet antyder. På scenen i slänten musicerade den yngre generationen.

Rätt var det var dök Lilla Hjärtat med "anhang" upp. Och hon roade sig så hjärtligt att hon hamnade i Nerikes Allehanda.

Idag har Laxå-kören där jag ingår sjungit på ett soppcafé på Casselgården. Det gick jättebra och alla var nöjda. Programmet hette Sånger från den gamla goda tiden och innehöll:

  • Hjärtats saga
  • Vilken underbar värld
  • Visa från Utanmyra
  • Floden flyter fram
  • Smile
  • Sagolandet
  • Sakta vi gå genom stan

Nu dröjer det ända till den 31 maj innan det blir körsång för min del igen.

Ha det!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fin blogg om Gällersta Forngård och Inge Widars, tror du jag kunde få Inge Widarsbilden att lägga upp på vår FB-sida om jag uppger att det är du som plåtat.
Sven-Erik Flyckt, fiolspelare
s.e.f@telia.com

Maggan sa...

Sven-Erik: Åh, så roligt att få denna kommentar. Klart du får bilden, skickar den bums.

Tredje året i Hjo sa...

Det var ett lustigt par, de med skon. Inge Widars låter som dansband men ser inte sådana ut. Kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...