2016-05-19

På turné i England - Början


Hello! Long time no seeing!

Nu är vi tillbaka igen från vår Englandsresa tillsammans med våra goda vänner U och PO66. Resan har varit mycket lyckad och innehållsrik. Mitt huvud är fullt av intryck. Jag får nog trycka ut lite i taget.


Första dagen tillbringades i stort sett på Stanstead Airport. Våra vänners flight från Barcelona var starkt försenat. Det skulle ha anlänt 07.50 men kom inte förrän 13.32. Men det gick ingen nöd på oss. Vi hade gott om tid att studera olika gångarter och klädstilar, mycket underhållande. En stilig man i röd turban och med ett fång röda rosor väntade på sin älskade. En rysk ung kvinna i lila hår gestikulerade vilt när hon pratade i mobilen medan hennes lille son rusade runt som en iller. En medelålders man uppenbarade sig i tvärrandiga, färgglada långstrumpor, knälånga blåmönstrade bomullsshorts, beige jacka och beige keps. På något sätt gick inte den övre delen ihop med den undre.

När vi var samlade alla fyra och när hyrbilen var hämtad gav vi oss ut på äventyr. På första stoppet åt vi som sig bör "fish and chips", enligt reklamen världens bästa sådan. I vackra Bath letade vi upp ett logi, Travel Lodge. Eftersom det regnade så åkte vi vidare efter att ha intagit frukost på ett trevligt café tvärs över gatan.

Det var lummigt och grant efter vägarna, Under träden växte Blubells (Engelsk Klockhyacint) som täta mattor. Det växte mer gullvivor där än jag någonsin sett i Närke.

I Okehampton stannade vi och sträckte på benen vid en slottsruin som låg vackert belägen på en grön kulle. På kvällen rullade vi nerför backarna i Cornwall, men om detta berättar jag mer nästa gång.
4 kommentarer:

epsilon sa...

Regn i Bath - även när vi var där för ngra år sen men vi besökte de romerska baden som är mycket mer välordnade nu än när jag var där 1968. Och Jane Austens hus eftersom jag är lite halvt löjlig förtjust i henne. Roligt att vi får följa er resa.

Maggan sa...

Hej epsilon! Jo, vi var i Bath tillsammans med våra vänner för ett antal år sedan och då gjorde vi Bath och de romerska baden, så därför kunde vi lämna staden denna gång utan att turista.

Steel City Anna sa...

Ni var här den absolut vackraste tiden tycker jag. Så fint.

Maggan sa...

Anna: Åh vad det blommade överallt! Så vackert!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...