2017-06-06

I museets dolda vrår och på Blomsterkullen


Ett efterlängtat återbesök på Blomsterkullen har äntligen blivit av. Igår drog vi dit, barnbarnen, Pe o Em, Maken och jag. Lilla Hjärtat (LH), som fick sluta en halvtimme tidigare i skolan, var full av förväntan och pirr. Och i bilen hem sa hon att dagen hade överträffat alla förväntningar. Dagen hade blivit ännu bättre än hon trott.

Vad som gjorde dagen speciell var nog den fina kontakten LH fick med Angelo, den glade, lurvige italienaren som älskar tryffel, Förstå mig rätt nu: Angelo är en hund av rasen Lagotto Romagnolo. Förutom tryffel äter han det mesta och han parkerade sig under Lilla Lilas (LL) barnstol för att fånga smulor som förhoppningsvis rasade ner från smörgåskexet.

Den andra varelsen som gjorde LHs dag var Domino, en svart-vit pålle med lång man att borsta. Verklighetens My Little Pony! Han bjöd på en ridtur också och LH visade sedan kusin LL hur man kan klappa hästen.

Tack, Lillasyster L och K-O, för en härlig eftermiddag i ert paradis!


Vi backar tillbaka till förmiddagen, då vi ryckte ut med dammvippor och trasor till vårt fina museum, som behövde lite uppfräschning innan sommarens visningar.


Här i museets dolda vrår kan man hitta en massa spännande saker från livet på bruket och på landsbygden omkring för länge sedan. På bilden ovan visas vackra och sinnrika gamla lås. Mästersmeden själv kom farandes och grillade korv åt oss i städpatrullen. Det blev ett välkommet avbrott i fejandet.

Nu önskar jag er en riktigt skön och trevlig Nationaldag!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...