2017-06-25

Vattenhålet


I vår kommun har vi en rofylld, fin plats, ett rastställe dit vi ofta återvänder. Det är Ramundeboda där Sockenstugan ligger. På 1400-talet byggde Antonitermunkar ett kloster där på stranden till Bodarnesjön. Sedan har det funnits värdshus på platsen för vägfarare som tagit sig igenom den farliga Tiveden. Åtskilliga är de kungar som bevistat platsen på sin Eriksgata genom Svea rike.

Själv har jag bevistat platsen vid flera tillfällen på sistone. Min vän Ve bjöd på kaffe och härlig räkmacka en kväll och en annan kväll ringde Maken in helgen med hjälp av klockan i klockstapeln. Barnbarnet passade på att ta årets första dopp i sjön.

Ramundeboda klosterplats finns med i den andra boken om Tanterna på Villagatan som precis har kommit ut. I boken är det Gullan som ringer i klockan istället för Maken. Britt-Marie Dahlberg, konstnären, och jag lanserade vår bok klädda som två av tanterna i böckerna, Rosa och Viola. Vi satt på Turistbyrån och fick många trevliga besök.Efter tre timmar bytte jag skepnad, likt Stålmannen. Hoppade in i Turistbyråns pentry och svidade om till reporter. En halvtimme senare gjorde jag ett reportage till församlingsbladet Bodarne-Magazinet.
Man är väl flexibel!

2 kommentarer:

Lena Lindgren sa...

Heja Maggan! Ja, säg vad du inte kan fixa!! Lillasyster L

Maggan sa...

Lillasyster L: Tack för peppningen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...