2018-02-28

Böcker, blommor och bullar

Det var länge sedan vi hade en bokhandel här på orten. Förut kunde man gå till Olles på Tavernagatan och handla, både böcker, kontorsvaror och leksaker, av Eva och hennes dotter Monica. Men nu får man gå till vårt fina bibliotek, inrymt i det som en gång var en Konsumbutik, och låna eller fynda på Kupan. Ett tredje sätt är att beställa på nätet.

I år har jag beställt och fått hem på bokreans första dag:

Det förlorade barnet - Elena Ferrari
Ensam i Paris - Jojo Moyes
De oroliga - Linn Ullman

och på biblioteket har jag lånat hem den senaste (sista?) boken om Bricken:

Som ett träd i skogen - Vibeke Olsson.


Den här vackra buketten står i fönstret och lyser. Den har jag fått på årsmötet för Röda Kors-kretsen, när jag avgick som sekreterare mm efter fyra år. Hemma höll Maken ett årsmöte för samfälligheten, och där kunde jag avgå som kassör efter sex år. Jag försöker reducera lite i mina åtaganden.

I diakonigruppen är jag fortfarande aktiv. Vi hade ett trevligt eftermiddagscafé i måndags med hembakade semlor och trubadur och lotteri.

Foto: Liljana Arsovska

Det kom cirka trettio personer och det får vi vara glada för. Det är stenkallt nu, vinden sveper fram och drar upp snörök och förvandlar minusgraderna från tretton till tjugo, känns det som. Det var inte många kunder i Kupan igår på mitt pass.

Men det är bara att bita ihop. Snart kommer våren. Det är redan bra mycket ljusare om kvällarna.

Håll ut!


1 kommentar:

epsilon sa...

Oj vad synd att jag inte kommit mig för med att lämna in läsecirkelböckerna på Kupan. Då hade du kommit billigare undan med De oroliga. En klart läsvärd bok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...