2018-08-04

Kromen blänkte i dess nos


Så var det dags för en heldagsutflykt med "gamla" exkollegor med Ärtan T som benägen reseledare. Denna gång begav vi oss till Södermanland. Vid första stoppet trodde man sig ha kommit till Grekland, allra minst. Kritvita klippor och en grön lagun hade vi i blickfånget medan vi intog vårt medhavda kaffe. Det var vid resterna av den gamla kalklinbanan som vi hade gjort halt, linbanan som gick över våra huvuden när vi färdades på riksvägen mot Stockholm och som slutade i Köpings hamn.

När vi väl hittat fram till Sparreholms Slott blev vi mycket väl mottagna. Vi fick en förnämlig guidning bland dyrgripar med blänkande krom och lack och även bland bilarnas föregångare, landåer, kalescher och giggar. I mitten gjorde vi en lunchpaus hos unge Axel, som är överdängare på matlagning.

Eftermiddagen spenderades med shopping och glassätning. Efter en runda i butikerna i Vingåker styrde busschauffören med säker hand mot glassmetropolen i Hjortkvarn. Aldrig har väl en glass smakat så bra som då, i den heta sommardagen.

När vi kom hem igen, väntade den här godingen på oss:


Vilken cool tjej, alltså!

Morsning och good bye!

1 kommentar:

epsilon sa...

Visste ju att Sparreholm var ett slott men hade inte en aning om vad som finns där. Jätteroligt att se både cyklar bilar och vagnar. vad bra att det finns rika nördar som går all in och bevarar historien åt oss. Det var verkligen en genomtrevlig dag på alla sätt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...