2019-05-28

På husesyn på Huseby slott


Sedan många år tillbaka har vi, Maken och jag, följt med på bussresor till svenska landskap. Det har varit Lars-Göran från Åmmebergsbuss som kört vårt gäng för det mesta. Vi har besökt Bohuslän, Östergötland, Dalarna, Värmland, Ångermanland, Gotland, Öland, Västmanland.

I år var det dags för Blekinge, Sveriges trädgård, och naturligtvis var det Lars-Göran som hämtade oss denna regniga morgon.

Årets busskort

Ju längre söderut vi kom, desto soligare blev det. Vi gjorde ett rejält stopp vid Huseby Bruk, där  Helgeåns vatten forsade och stänkte. Att besöka det lilla bruket var som att färdas 100 år bakåt i tiden, speciellt när vi fick gå husesyn hos Florence Stephens i herrgården, som kallas Slottet. Guiden hade mycket spännande att berätta. Resten får jag läsa om i boken jag köpte i butiken:


Vi kom i den allra vackraste blomningstiden. De väldiga kastanjeträden blommade, gullregn, syrener, äppelträd likaså. Påfågelhannarna, en vit och en blå, kråmade sig för honorna och för oss. Tuppen försökte väl brösta upp sig han också, men väckte inte lika stort intresse.

Vi åkte vidare och kom fram till vår destination, Ronneby Brunn, där vi skulle bo i tre nätter. Vi kände oss inte ensamma där. Det vimlade av poliser, militärer, företagsfolk och pensionärsresenärer, men det blev aldrig trångt. På Ronneby Brunn finns det gott om plats.

Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...