2023-02-19

Kalas och konst


God morgon! 

Idag är det Fastlagssöndag och temat för denna söndag är Kärlekens Väg. Jag ska sjunga med kören i vår vackra träkyrka, så därför hade jag mobilen på väckning klockan sex. Det behöver jag vanligtvis inte ha, jag vaknar ändå långt före sex. Men i natt har jag inte sovit så gott.

Innan jag försvinner ut genom dörren med min körkåpa och mitt nothäfte vill jag i alla fall skicka en hälsning och berätta lite vad som hänt under den dryga vecka som gått sedan sist.

Den här perioden präglas av skidskytte på TV och årsmöten. Jag har bevistat två årsmöten än så länge och fick hedersuppdraget att läsa en dikt vid parentationerna. 

Vi har haft kärt besök av kusin med fru på genomresa. De var på väg med sin husvagn från Västkusten och ville hinna före stormen Otto. 


Min kompis AP och jag gjorde en liten shoppingtur till grannstaden i söder. Jag behövde nya skor till mina svullna fötter och det kunde Irene i Skoshoppen hjälpa mig med. Vi hade en egen, välsorterad, skobutik på orten tidigare, men den bar sig inte och lades ner. 

När vi shoppat lite av varje, så vilade vi ut på ett av grannstadens mysiga konditorier. Vår orts konditori Promenaden är borta sedan länge. Det var mycket populärt och så här i semmeltider var det bråda tider. Men nu är även konditoriet nedlagt.


Ur led är tiden! I år fyller unga tjejer åttio år. En sådan tjej bjöd på kalas en kväll. Vi hade så trevligt och pratade om allt, från meningen med livet till när vi drattade på ändan senast.


Igår slank jag ner i källaren till biblioteket, Laxå Konsthall, och var med om en vernissage. Berit Berieus ställde ut stora härliga tavlor som hon målat under pandemiåren. Det var hennes första egna utställning och första gången som hon ställde ut oljemålningar. Annars hade det mest blivit etsningar och skulptur som hon visat tillsammans med andra konstnärer. En månad till finns utställningen kvar, gå gärna och se den.


 Det som är fint med den här perioden är ljuset som är på väg tillbaka. Här ovan fångade jag ljuset över sjön Toften, när solen var på väg ner i väster. 

Just nu börjar det ljusna. Himlen är babyblå och rosa bakom talldungen utanför fönstret. Nu ska jag göra mig iordning. Ni får ha en fin Fastlagssöndag, önskar

Maggan








2 kommentarer:

Enelysios sa...

Fina ni är. Saknar er! ❤️

Maggan sa...

Enelysios: Tack! Saknar er också. Hoppas vi kan ses snart! Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...