2009-05-24

En vänlig grönska...

En vänlig grönskas rika dräkt - det sjöng vi som "extranummer" i Hasselfors för några timmar sedan. Det var Mullhyttans Bygdekör, som jag är stolt medlem i, som höll sin vårkonsert i Skagershults fina stenkyrka. Den ligger i ena änden av en av Europas nordligaste bokskogar. Ja, skog och skog. Det är väl mera en lund.

Det blev vårsånger, folkvisor, negro spirituals och våra paradnummer Underbart är kort och Vilken underbar värld! Vi får mycket beröm för vår täta körklang. Jag tror att Sune i sin himmel skulle ha varit stolt över oss idag.

Fotot ovan tog jag i torsdags i Alvastra med utsikt över Omberg. Jag tycker att vyn är så somrig med de skira vita blommorna och det gröna gräset.

Vill passa på att hälsa A och U välkomna hem till Sverige igen och jag hoppas att ni blir mötta av ett skönt sommarväder så att inte omställningen från Medelhavsklimatet blir för chockartat.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,
Hm..., 34 g varmt i Frankrike och Tyskland och så 13,2 gr när vi nu tillfälligt landat i Västergötland. Liiite kallt känns det! Men grönskan är helt underbar - precis så vacker som på alla dina fina naturfoton. Att åka iland i Helsingborg och färdas uppåt landet i ett vårgrönt Sverige kännas alltid lite extra längst in i hjärteroten.
Kram
A & U

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...