2009-05-01

Fyr och flamma

Och så här blev kvällen:
Efter goda små smörgåsar och hembakad tårta äntrade vi scenen i Bälsås och fyrade av vårsångerna: Vintern Ra, Under rönn och syren, Uti vår hage, O hur härligt majsol ler och Sköna maj välkommen! Det lilla huset har en jättefin akustik, och åldermannen i byn jämförde oss med Lundasångarna. Inte illa. - Det blir ingen vår för oss i Bälsås om inte ni kommer hit och sjunger först, sa han!
I Baggetorp hade elden hunnit så här långt. Det var rätt många samlade på gärdet och eldsjälen ordnade med våra mikrofoner, hälsade välkommen och så sjöng vi. Vi hade knappt satt i oss sista tuggan av Bullens pilsnerkorv, så smällde eldsjälen av fyrverkeriet. Det kom så plötsligt att hundarna for vettskrämda åt alla håll med hussar och mattar i änden på kopplen.

Här anländer vi till Mullhyttans hembygdsgård. Den lilla elden sprakade på flotten. Mullhyttan må ha en liten eld, men deras fyrverkeri är desto pampigare. Maken och jag stannade för ovanlighetens skull kvar och tittade på det. Vi fick vänta tills dess att mörkret hade sänkt sig tillräckligt för att det skulle bli synas bäst. Då var klockan 21.45.
Jag knäppte en hel del med min lilla Olympus, men det är inte lätt att fota fyrverkerier.
Idag har vi äntligen deklarerat och snart blir det våffelkalas hos den lilla familjen. Unga fröken fyller ett halvt år idag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Valborsmässoafton, brasa och vårsång - vi får ritkig hemlängtan, inget går att jämföra med det svenska valborgsfirandet!! Själva åt vi middag på goda vänners veranda, klockan hann bli över 23.00 innan det blev dags att dra sig in. Bergens konturer skymtade då fortfarande mot den mörka himlen och högt upp på serpentinvägarna kunde man se lyktorna från en bil som i mörkret sakta letade sig nedåt mot dalen. Ha ett fortsatt varmt och skönt förstamajfirande.
Kramar från oss i PO66.

Maggan sa...

Hej A! Det är inte fy skam med Pyrenéerna heller. Har inte hittat någon uppdatering på er blogg. Men jag fortsätter kika. Har bokat för vår spa-vecka!
Kram

Miss Jones sa...

Jättebra bilder :) Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...