2011-06-05

Barnasinne och vinbärskaka

Kul med en farfar som har barnasinnet kvar. Idag har det varit vattenkrig på gräsmattan. Lilla Hjärtat jagar farfar med en hink kallt vatten och skrattar så att hon kiknar. Men nu sover hon middag, trött efter bus och mat.

När våra pojkar var små hände det att det ringde på dörren och några av grannbarnen frågade om Maken kunde komma ut och leka vattenkrig med dem! Ibland ville de ha med honom och köra lådbil. Han hade snickrat ihop en rosa, fin bil på ett barnvagnsunderrede. Jag minns hur jag fick ansiktsmåla alla grannbarn och när vi anordnade skattjakt in och ut i våra hus och garage med finurliga ledtrådar till hjälp att hitta nästa ledtråd.

Idag har jag varit med när lille Oliwer Folke Olov döptes. Han tog det hela med ro och somnade i mammas famn innan det hela var över.


Härom dagen fick jag ett recept på en god kaka som jag härmed delar med mig:


Berits vinbärstrekanter (50 st)

300 gr smör eller margarin

6 dl socker

4 ägg

6 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

röda vinbär (eller hallon)

kokos (eller mandelspån)


Smält smöret. Rör i socker och därefter äggen ett i taget. Arbeta in vetemjölet och vaniljsockret. Bred ut i en bakplåtsklädd långpanna. Strö över vinbär och kokos.

Gräddas i 175 grader i 30 - 35 minuter. Kakan ska få vacker färg. Skär i trekanter när kakan svalnat något.

Lycka till!

5 kommentarer:

John sa...

Vilken Härlig Bild! =D

Maggan sa...

John: Du har en fantastisk dotter

Ina sa...

Man ser verkligen hon roligt Belli tycker att det är att busa med farfar :) Lilla gumman!

epsilon sa...

Det kom verkligen i rättan tid detta recept. Vid en djupdykning i frysboxen så hittade jag röda vinbär, tänk vilka fynd man kan göra. Så när åskan dragit förbi ska jag baka.

Maggan sa...

epsilon: Så bra att receptet kommer till pass. Jag hittade svarta vinbär i frysen och så tog jag och bredde på rödavinbärsgelé också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...