2014-01-13

Jag var med! Historiskt ögonblick!

Foto: Charles Swenson
Det blev precis så stämningsfullt och mäktigt som jag föreställt mig det! Invigningen av det nya pastoratet, Bodarne pastorat. Det skedde på den gamla klosterplatsen vid Bodarnesjön, precis mitt emellan de församlingar som nu slogs ihop.

Tänk dig att det från det ena hållet kommer ett långt tåg av människor med facklor i händerna. Från det andra hållet kommer också ett fackeltåg längs sjön som ligger grå och lugn. Stora snöflingor faller från skyn och ner över röda kinder. När människorna mötts vid klosterplatsen och samlat ihop facklorna i stora eldkasar kommer det en häst dragandes en släde. I släden sitter det två biskopar i fullt ornat.

Foto: Margareta Swenson
Sedan följer en festlig invigning med trumpet, invigningstal, körsång, psalmsång, mässa, lyckönskningar. Och efteråt het och god grönsakssoppa från Helges kokvagn.

Precis så var det! Och jag fick vara med om detta storslagna, historiska ögonblick, som medlem i sopranstämman i Bodarnekören.

Woaw!

7 kommentarer:

Pernilla sa...

Underbart!!

Pernilla Karlsson sa...

Härligt att få vara med på ett så historiskt ögonblick på en så historisk plats! Önskar jag hade kunnat vara där.

epsilon sa...

Fantastiskt. Så vackert!

Musikanta sa...

Väldigt fint och stämningsfullt. Det blir väl en bild till ert församlingsblad så småningom, antar jag.
Kram

Maggan sa...

Pernilla, Pernilla K, epsilon och Musikanta: Tack för era kommentarer. Det är så roligt att få en hälsning. Jo, stunden på klosterplatsen var absolut magisk.

Kram från mig

Anonym sa...

Morron ! Det måste ha varit spännande att få vara med om en sådan händelse. Här har det kommit ca 6-7 cm snö och igår var det -13,5 grader kallt. Ha det bra !

Maggan sa...

Janne: God morgon på dig! Ja, nu har det blivit vinter på riktigt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...