2014-10-23

Innan snön faller

Hon är fin, MLT. Får bra omvårdnad där hon bor.
 
Det har varit en fullmatad dag idag också. Jag bestämde mig för att åka och hälsa på Min Lilla Tant som bor några mil bort. Väderlekstjänsten har börjat prata om snö och jag vill helst inte köra på snöiga och isiga vägar, speciellt inte med sommardäcken på. Det var bäst att passa på medans tid var.
 
Innan jag gav mig iväg bakade jag en äppelkaka att ta med. Receptet har jag fått från Min Lilla Tant. Det är en tummad lapp, väl använd, skriven av henne själv med hennes snirkliga och fina handstil.
 
Jag bytte ut margarinet mot smör och hade en nya salt i mjölet! Jag lät kakan vara inne i 45 minuter. Klicka på bilden så kan du läsa receptet utan problem.
 
Kakan var ljummen och jag kom alldeles lagom till kaffestunden. Alla lät sig väl smaka.
 
Som vanligt pratade vi om allt möjligt. Vi svingade oss i tiden, från barndom till nutid. Det var när hon berättade om hur Mickel Räv dragit iväg med pappans matsäck en snöig dag i skogen som jag insåg varifrån jag fått idén till ett kapitel i Ett år med tanterna på Villagatan. När jag skrev kapitlet om tanternas skogsutflykt och den listiga rävens tilltag, tänkte jag inte på varifrån historien kom. Det insåg jag först idag. Och blev full i skratt.
 
 
Tavlan är målad av Britt-Marie Dahlberg.
 
 
Imorgon bär det av tidigt. Det är dags för min kära mosters begravning.
 
Sköt om er!


3 kommentarer:

Musikanta sa...

Fint av dig att åka och hälsa på din Lilla Tant - säkert oerhört uppskattat. Och att dessutom ha med dig "hennes" äppelkaka måste ju göra att hon blir extra förtjust.
Vi får hoppas att det dröjer länge tills snön kommer - den behagar ju göra det tidigare och tidigare för varje år tyvärr.
Kram från Ingrid

Bloggblad sa...

Säkert en viktig ljuspunkt för din lilla tant. Jag kom på när jag läste det, att jag inte har några kvar alls i den föregående generationen....bara två äldre kusiner som bor långt härifrån. Förr hade jag både en liten tant och en liten farbror som jag hälsade på, men inte nu... Är väl snart själv en liten tant...som någon förhoppningsvis kommer och hälsar på....

Andra året i Hjo sa...

Trevligt, och gott, med lilla tantens äppelkaka. Snön är ännu avlägsen häromkring, gissar och hoppas vi i Hjo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...