2014-10-23

Utsålt


Tre kvart innan utsatt tid började de första åhörarna droppa in. När det var en halvtimme kvar var det halvfullt i hörsalen.

Men föredragshållaren Stigbjörn Bergensten hade inte kommit ännu. När klockan var tjugo minuter i, ringde jag hans fru L, som han kallar henne. Han var på väg, lugnade hon.


Med en kvart kvar var hörsalen helt fylld. Publiken sorlade förväntansfullt. Fortfarande ingen Stigbjörn.

Tio minuter i sju fick vi sätta lapp på luckan och tyvärr be ett antal personer vända om. Vi fick inte släppa in fler i lokalen. Bäst att följa Brandmyndighetens bestämmelser.

Stigbjörn kom prick sju. Honom släppte vi in.


Stigbjörn kåserade och funderade kring olikheterna mellan kvinnor och män. Att döma av publikens fniss och skratt kände man igen sig. Han tog det kvinnliga språket som exempel. Om din fru säger att soppåsen är full, så är det är inget påstående. Det är en uppmaning. Det gäller att förstå nyanserna, sa han. Annars blir det obehagligt.

Sedan gillar kvinnor grönsaker, fortsatte han. Det finns så många otrevliga sorter: haricotes verts, mangold, squash, fänkål... Män gillar korv!

 Nästa föredrag i Föreläsningsföreningens serie blir den 19 november. Då visar Jürgen Puls sina mästerliga fotografier och pratar om omgivningarna hemmavid. Varmt välkomna då, men kom i god tid för säkerhets skull!

5 kommentarer:

epsilon sa...

Visst var han rolig och åhörarna var ju nöjda och glada, dock onödigt spännande för oss med den sena ankomsten. Nästa föredragshållare kommer garanterat att vara på plats i god tid och visa sina vackra bilder.
Hoppas bara att alla får plats då.

Lisan sa...

Trevlig och lättlyssnad föresläsning. Synd om dem som inte kom in.

Bloggblad sa...

Nervöst för den som arrangerar!
Ämnet låter ju himla roligt och tacksamt!

Musikanta sa...

Mycket brett ämne, haha. Kåsören tolkar ämnet förstås helt personligt, någon vetenskaplig forskning ligger väl inte bakom antar jag :-).
Fick en idé till ett ämne på bloggen av ditt inlägg.

Kram från Ingrid som undrar varför man inte kunde komma i kontakt med föredragshållaren medelst mobil. Då kunde man ju talat om för publiken att denne kanske var försenad.

Maggan sa...

epsilon: Skulle tro att det blir en lugnare tillströmning nästa gång.

Lisan: Roligt att du gillade den.

Bloggblad: Jo, det var väl pirrigt. Skojigt ämne, generaliserande men ofta träffande.

Musikanta: Definitivt personlig tolkning! Vi ringde mobilen upprepade gånger men han svarade inte. Kanske för att han körde?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...