2016-10-24

Glad biskop och sur strömming


Helgen har kommit och gått. Det har varit ett riktigt höstrusk med inslag av snö i det kalla regnet.

Barbro och jag har varit i Lerbäck på Rådslag och fick tillsammans med femtio andra engagerade människor peppning inför Svenska Kyrkans julkampanj. Biskop Johan var med, en genomtrevlig och glad man.

Sedan har det varit "surströmmingsskiva" hemma. Fast det är tveksamt om det blir någon mer gång för debutanten H. Som tur var hade jag varit förutseende och gjort en broccoli- och baconpaj som alternativ. Själv har jag fått lära mig tycka om den fisken. Är man gift med en norrlänning, så är man.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Surströmming åt jag som ca tjugoårig ffg. Inga problem alls med smaken, jag gillar annorlunda smaker. Det är nog bara bruna bönor som jag gärna avstår från, men finns det inget annat så går det också bra.

Vi har också en väldigt bra biskop. Glad, driftig och seriös - med både pondus och kunskaper.

Tove Olberg sa...

Hej Maggan!
Fann hit via musikanta. Såg i blogglistan ditt inlägg om biskop och surströmming ...
Surströmming har jag också lärt mig äta och tycka om sedan jag flyttade hit upp till Skellefteå för 14 år sedan. Numera äter vi nägra stycken surströmmingen hos mig varje år.
Även ett biskopsbesök deltog jag i förre ärkebiskopen då KG.Hammar besökte St. Olavskyrkan och föreläste om sin bok Släpp fången loss.
Jag ska nu läsa lite mer hos dig ..
Ha en fin dag :-)

Maggan sa...

Bloggblad: Jag känner motvilja mot att äta ostron, men enbart för att de är levande när man sväljer dem. De lär inte smaka något alls.

Maggan sa...

Tove: Men så himla kul att du tittar in och kommenterar. Nu blev jag glad! Välkommen!

Tredje året i Hjo sa...

Har ätit surströmming en gång - fast det var länge sedan. Med trevligt sällskap smakar de gott! Det är min fasta övertygelse.

Maggan sa...

Tredje året i Hjo: Numer vattnas det i munnen när det vankas surströmming, Men det räcker att äta den en gång om året. Och sällskapet var verkligen gott.

Maggan sa...

Bloggblad: Er biskop Martin Modeus träffade jag vid flera tillfällen innan han blev biskop. Jag var med i ett mycket spännande projekt om Gudstjänstutveckling som han var med och ledde tillsammans med flera spännande personer. Han gjorde ett mycket fint och kunnigt intryck.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...