2016-10-21

Man tager vad man haver


Det är en osedvanligt grå dag idag. Tur att lönnlöven glöder och skapar lite färg på tillvaron.


Jag tittar över muren till den gamla kyrkogården, den roligaste platsen i byn enligt norrmannen.


Idag har vi lagat mat som på 1800-talet. Man tager ett dussin vaktelägg och kokar dem i två minuter.
Sedan tar man in en stor ruska grönkål från landet, rensar den, kokar och blandar med buljong. Och låter koka igen.


Soppan avnjutes med vaktelägg, en klick turkisk yoghurt och en salamiskiva. Gott, gott!

4 kommentarer:

Angelica sa...

Mmmmm! :)

Maggan sa...

angelica: Just det! Kolla kommentar hos dig.

Tove Olberg sa...

Så det sa norrmannen om kyrkogården :-) Norska som jag är så drar jag på smilbanden ..
Du skriver härligt och bilderna med löven är underbara!
God soppa det där, ser delikat ut!

Maggan sa...

Tove: Jasså, du är norska! Tack för berömmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...