2016-11-02

Farfar och Dolly Style

Idag kom det ett brev med posten. Brevet kom från syster S och i det låg det två vykort som föreställer farfar Edvard Lindskogs klasser. Vår stilige farfar har hatt och vit skjorta under rocken. Vår farbror Gösta står som nummer fyra längst bak. Han var född 1906 så det här fotot är kanske från 1916,

Här är Gösta lite äldre, sitter som trea från höger. Han var nio år äldre än pappa Olle, eventuellt kan det vara pappa som sitter som trea från vänster. Huset bakom är Amsta Skola där farfar och farmor både arbetade som lärare och bodde med sina två söner.

Farfar var mycket trädgårdsintresserad och skolbarnen fick lära sig trädgårdsskötsel i praktiken. Runt skolan låg en stor härlig trädgård med många äppelträd. Jag undrar vad som finns kvar idag av skolan och av trädgården.

I söndags var det en strålande höstdag. Denna bild är tagen utanför Tiveds Kyrka, där Laxå-kören sjöng sånger i Allhelgonatid. Sjön Unden var alldeles bläckblå och trädens löv, de som fortfarande klamrade sig fast, var guldgula.


Idag har den första snön fallit och stannat kvar på marken. Vinterdäcken är på, så jag ska nog våga mig iväg till min lilla tant (MLT) imorgon. Det var så länge sedan.


De här tre nioåriga töserna showade för oss i diakonigruppen i måndagskväll. De sjöng på engelska och dansade med stil och schwung. We are the new generation! hette en av låtarna. Undrar vad de skulle tycka om vi i publiken skulle dansa och sjunga för dem: We are the old generation. Inte lika poppis, säkert!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...