2016-11-24

Världen är bra liten

 Igår var jag ute och reste! Ja, inte bokstavligen, men jag flög på tankens vingar.

Första resan gick till Singapore och Nya Zeeland. Den startade kl 14.00 på Casselgården och det var Marianne Holmström som tog oss dit, vi passionärer i SPF-föreningen.

Foto från Internet
Singapore är imponerande men till ytan inte särskilt stort. Jag minns en gång när jag tog med mig en singaporiansk medarbetare i företaget jag jobbade på och visade honom Tivedsnaturen och Laxsjöarna. Han tittade ut över vattnet och sa att Singapore skulle få plats på samma yta som sjön.

Isberg vid Grönland, foto: Ove Herlogson

Andra resan avgick kl 19.00 från Kunskapens Hus. Det var Ove Herlogson som berättade med ord, bild och filmsekvenser hur det gick till när han och en kompis styrde västerut i deras lilla motorbåt för att om möjligt ta sig jorden runt. Nu gick det inte hela vägen, men de hann uppleva gröna öar, klippor, väldiga isberg, späckhuggare, mangroveträsk, krokodiler, Panamakanalens rusningstrafik, Mayatempel, lyxyachter, lax och grizzlybjörnar i Alaska ....

I en liten. liten avkrok uppe i norra Canada träffade de en inuit som med förtjusning läste namnet "Lysekil" på en dekal på båten. - Där bor min bror som jag inte har träffat på tjugo år!! sa han. Snacka om att världen är liten!

Det andra föredraget var anordnat av Föreläsningsföreningen och det var det sista för säsongen. Men i vår väntar tre nya, roliga och intressanta föredrag. Bland annat ska en bloggbekantskap komma och berätta för oss. Det gläder mig mycket!


Bilden ovan tog jag idag vid Fyrnäset vid just den sjö som sades vara lika stor som Singapore. (Jag är dock tveksam till att det stämmer.) Maken och jag behövde lite frisk luft, så vi gick vår favorittur ut på udden med de vackra tallarna. Sedan åt vi hos Dahlins, en fin liten kinesrestaurang som drivs av våra grannar Feng och Su Qin. Det är alltid jättegott och trevligt. Och sedan har vi tvättat fönster och hängt upp stjärnor och bytt gardiner. Advent är ju på gång.

Ha det gott!


2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Ett bra sätt att resa, och så får man sova i egna sängen!

Det ska bli jättekul att komma till Laxå! Jag har bara förbi med bil. Aldrig stannat till.

Maggan sa...

Bloggblad: Du är så välkommen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...