2017-01-04

Rutor i mitt liv


Idag har Rut namnsdag. Enligt mina "efterforskningar" på nätet är namnet kommet från hebreiskan och betyder vänskap, medkänsla och herdinna.

I min släkt firar vi tre Rutor:

Mormor Rut, morfars andra fru, som mamma växte upp med när hennes egen mamma dött i barnsäng. Mormor Rut kom från Brevens Bruk och hette Birath som ogift. Barnaskaran på tre syskon, Sven, Anna-Greta och Barbro, utökades med lille Bengt, mammas efterlängtade lillebror. Mormor Rut dog på femtiotalet, men jag hann med att fira jul med henne och hänga med på svamputflykter.

Kusin Rut är någon jag alltid sett upp till, pigg och glad och framåt. Hon är några få år äldre och i tonåren är de åren viktiga. Jag ville också ha vida kjolar och rosetter på skorna, som hon hade. Hon utbildade sig till läkare och efter ett antal år utomlands blev hon en högt ansedd och duktig specialistläkare, senast på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.

Syster Rut, som har Rut som andranamn, är den förtjusande lilla bebisen med skrattgropar på bilden ovan. Min fyra år yngre lillasyster, konstnärlig, kreativ, som idag jobbar med gamla med stor medkänsla och omsorg. Hon har också haft god hand med djur, ridskolehästen Fjodor t ex och egna hundarna Catcha, Grynet, Bamse och nu Ådi. A pro på herdinna.

Det är rutorna i mitt liv.

Jag är fortfarande nedrigt förkyld och håller mig inomhus och i relativ stillhet. Orkar inte så mycket, hostar, nyser och snyter mig. Ute har världen blivit vit. Men för några dagar sedan lyste eftermiddagssolen in genom fönstret.


Det börjar kännas gammalt med det röda nu. När jag orkar ska det plockas bort.


Igår hade jag haft exakt 66666 besökare på min blogg sedan starten 2008. Den 66666:e besökaren kom från Chicago. Lämna gärna en kommentar. Vore roligt att veta vem du är.

Atjooooo!!!


3 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Hej Maggan!
Tänk att du har en relation till Rutor och inte vilka rutor som helst :-)
Krya på dig riktigt!
Tillfriskningskram!

Maggan sa...

Hej Tove! Jo, jag börjar tillfriskna och läser på din blogg att du också börjar kvickna till. Det är skönt.
Kram från Maggan

Bloggblad sa...

Stackare! Förkylningar äro av ondo!
Jag heter också Rut som andranamn, efter farmor. Men sedan mamma dog för länge sedan, kommer ingen ihåg det mer än jag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...