2017-12-30

Det gamla och det nya


Vi står rustade inför nyårsfirandet. Igår gav vi oss ut i vimlet och kryssade oss fram till en ledig parkeringsplats. Korgvagnen fylldes sakta men säkert av diverse godsaker och inköpslistan blev till slut helt avprickad.

Nu drar jag mig till minnes hur vi firade nyår i mitt barndomshem. Ibland spelade vi upp en tablå där det gamla året säger adjö och det nya lilla året hälsas välkommen. Här är en bild från nyårsafton 1960:

Pappa Olle har iklätt sig pälsmössa och bomullsskägg och Syster S står beredd i sin gymnastikdräkt och stjärnan i högsta hugg. Nu väntade det nya året 1961!
Vi brukade sitta och samtala vid den öppna spisen om det som varit extra speciellt under året som gått, vad var och en hade tyckt varit allra bäst. Vi skålade nog i Pommac, åt nonstop-karameller och så vid tolvslaget lyssnade vi på klockklangen från Sveriges alla kyrkor (nåja, kanske inte alla) som sändes på radion. Och sedan tittade vi ut genom det lilla fönstret i "nystugan" och vinkade åt grannarna Karlssons. En gång hade vi besök av en amerikansk flicka och hon tyckte nog att det var lite väl stillsamt firande.

A pro på amaryllisen på tavlan ovan, vi har en väldigt fin amaryllis i år. Den köpte jag i Degerfors på julmarknaden och nu blommar den så praktfullt.


Gott Nytt År!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...