2017-12-03

Högt uppe på Berget

God morgon!
Det är den första advent idag, då vi ska tända det första ljuset i adventsstaken. Men det ska också sjungas i kör i vår vackra gamla träkyrka och ävenledes stås på en liten julmarknad i Röfors med julklappsböckerna som syns här på bloggens högersida.


Igår bevistade vi helt kort en julmarknad på Berget i Degerfors. Därifrån har jag mest minnen från sommarkvällar, då jag och Min Lilla Tant lyssnade på bland andra Victoria Tolstoj som sjöng jazziga låtar från den lilla vita paviljongen. Nu strömmade det julmusik ur högtalarna och rykte från eldkasarna.

Jag köpte hyacinter och amaryllis av herren vid den blå lastbilen som syns på översta bilden till vänster och sedan drack vi kaffe och åt varsin mördegskaka i det söta lilla caféet. På väggen vid vårt bord hängde mässingsinstrument och bilder av Nisses pappa Landgren, som betytt så mycket för musiklivet i Degerfors.

Innan vi vände kosan hemåt igen, stannade vi en liten stund vid Möckelns strand. Man kunde ana en blek sol bakom de grå molnen. Idag ska den visa sig mer, det sa väderlekspresentatören igår kväll. Och det får vi hoppas på.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...