2018-01-28

Oops I did it again!

Det är inte min dag idag, Jag känner mig som Fru Papphammar, minst sagt.

OK, första hälften gick väl bra, men sen:

Jag har lovat att baka 50 st kolakakor till eftermiddagscaféet imorgon eftermiddag och jag satte igång en bit efter lunch, sedan jag hade varit ute och handlat av Hemdeli-bilen på parkeringen.

Smöret hade legat framme hela dagen för att bli mjukt och fint tills det var dags att knåda ihop ingredienserna. Jag tyckte att degen höll ihop förvånansvärt bra. Den sprack inte upp så där förargligt, som den kan göra ibland och jag la ut fyra långa ormar på den bakpappersklädda plåten och plattade ut dem. Jag tyckte att de såg lite bleka ut när tolv minuter gått, så jag lät dem vara inne en stund till innan jag tog ut plåten och skar upp längderna i sneda bitar. Jag norpade en kant, men tyckte att jag fick en bekant bismak i munnen. Jag lät Maken smaka, utan att påpeka något och han tyckte först att det smakade bra. Men efter en stund så märkte även han att det smakade beskt.

Då slog det mig: Jag hade använt bikarbonat istället för vaniljsocker, två teskedar! Dessutom bakpulver som det stod i receptet. Det var bara att slänga hela plåten, precis som jag fick göra som ung och nygift.


Jaha, så då var det bara att börja om igen. Det var bara det att smöret hade tagit slut, så jag fick ge mig ut i regnet och handla. När jag kom till kassan och hade fått upp alla varorna på bandet, så kunde jag inte hitta plånboken i handväskan!!! Några förskräckta sekunder hann gå innan jag insåg att jag aldrig lagt tillbaka plånboken i handväskan när jag varit ute och handlat från varubussen på parkeringen. Så jag fick lämna varorna hos den snälla kassörskan som tog dem åt sidan och sedan spurta hem för att leta reda på plånboken. Och i full fart ta mig tillbaka till affären och lösa ut varorna.

Nu återstår baket. Ska jag lyckas denna gång? Tror att jag varvar ner lite först.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller tummarna för att det gick bra. Det borde du vara värd efter denna dramatiska dag. Kul att läsa.
M v h
Bosse Lidén

Lena Lindgren sa...

Jag håller också tummarna!!
Kram / Lillasyster L

Maggan sa...

Bosse och Lillasyster L: Tack för hållna tummar! Det gjorde susen.

epsilon sa...

Oj då otur! Men de där burkarna är ju snarlika,åtminstone innan man läser texten på dem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...