2009-04-30

Sköna maj välkommen!

Jaha, så är det dags för årets sånginsats, som Bengt Feldreich/Benjamin Syrsa brukar säga. Det är dags för vår Valborgsmässoturné med Mulhyttans Bygdekör.

Vi startar i den lilla byn Bälsås, i deras fina lilla samlingshus med scen och bardisk och allt. Där vi brukar vi bli bjudna på smörgås, hembakad tårta och kaffe. Efter våra frejdiga vårsånger händer det att vi får varsin ros.

Sedan åker vi vidare till Dormen, Baggetorp. På en stor åker eldar man en rejäl brasa. Byns eldsjäl, ursäkta vitsen, springer mellan elden, mikrofonen och fyrverkeriet. När applåderna tystnat får vi varmkorv med bröd.

Sista anhalten är centralorten Mullhyttan och deras hembygdspark. Där brinner det en liten eld på en flotte i dammen. Hembygdsföreningens ordföranden hälsar välkommen från scenen. Vi brukar varva med vårtalaren, i år blir det Sten-Ove från Hasselfors. När de sista tonerna klingat ut, blir det korv, även här.

Sedan far man mätt och belåten hem till sitt.

Så ungefär kommer det att bli ikväll, bara så att ni vet!

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Låter som en härlig kväll att hälsa våren på... men får ni elda? Jag menar, det verkar som om det råder eldningsförbud i stort sett hela Sverige..

Varm vårkram...

Maggan sa...

Elisabeth: Jo då, vi fick elda. Hörde på Tvärsnytt att vi kommit förbi det värsta i och med att gräset har börjat växa och då blir det fuktigare i jorden.
Kram till dig och Caroline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...