2009-11-08

Min pappa Olle

Kära pappa!
Idag tänker jag på dig extra mycket. Du finns med mig ofta, ofta i vardagen. Det finns så mycket som påminner om dig. Det kan vara en visa på radion eller ett av dina uttryck som "Det får vara måtta på allt utom på grötätning." Det kan också vara plommonträdet som du köpte till oss och som bar så mycket frukt i år.

Du var nyfiken, utåtriktad, hade lätt att få vänner även när du blev gammal. Du var omtänksam och beskyddande, för mig de allra finaste manliga egenskaperna.
Du hade lätt för att fnissa och dina roliga historior kunde vi utantill.
Och alltid skulle vi på utflykt. Kalles Kulle på Södra Björnön hörde till favoritställena eller småtbåtshamnen i Framnäs. Där låg din ögonsten, Sofie, en liten segelbåt av typ Pop16.

Du var en mycket stolt morfar, som hann med och älskade alla dina barnbarn. Ibland hajar jag till när jag ser mina söners ögon och uttryck. Det är din blick som skymtar fram ibland i deras ögon.

Idag tänder jag ett ljus för dig, pappa, och minns dig med kärlek och tacksamhet.

3 kommentarer:

Ina sa...

Vad fint skrivet!

Det är synd att du och Charlie inte kan vara här hos oss och fira fars dag. Vi har fikat på Herman och nu är Bellan på promenad med mormor, morfar och moster.

Kram

Elisabeth sa...

Vilken fin hyllning till din pappa! Å din berättelse om hur han ville hjälpa dig "bli skridskoprinsessa" sa mycket om vilken fin far han var. En sådan far som jag gissar att många skulle önska att de haft...

Varm kram..

Maggan sa...

Elisabeth: Ja, han var en mycket fin och omtänksam pappa. Han gav så mycket och jag tänker på honom med kärlek mest varje dag. Jag är lyckligt lottad att ha haft honom till pappa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...