2009-11-18

Några får stanna och några får gå

Idag har vi haft besök av Trygghetsrådet. En trevlig dam berättade vad de kunde göra för oss om vi blir övertaliga, vi 58 personer som är utpekade att bryta upp och flytta till Sveriges framsida. Då kan vi få personlig coachning, kompetensutveckling och självförtroendeträning. Jag har jobbat på företaget i 30 år och har haft förmånen att prova olika yrken såsom orderpersonal, marknadsförare, chefssekreterare, inköpare och nu teknisk skribent. Just nu behöver jag ingen självförtroendeträning, men det är klart. Det kan gå fort utför.

När det är så mycket elände (novembermörker, knävärk, svininfluensa, uppsägningshot), då är det extra roligt att få goda, glada nyheter. Våra vänner som levt som flyktingar i vårt land i åtta år har till slut fått uppehållstillstånd. Så underbart! Nu äntligen kan de få den trygghet och stabilitet de förtjänar.

De har kämpat och jobbat och lobbat och aldrig har de givit upp. De har blivit utnyttjade och bortmotade. E jobbade i två veckor med en flyttfirma utan att få något betalt. - Du kan ju alltid anmäla oss, hånade arbetsledaren. V har städat på kontor och kunnat skrapa ihop lite pengar, men vid två tillfällen har någon mindre nogräknad person lurat av henne besparingen. Hur skulle det kännas att inte ha några rättigheter, att inte kunna söka läkare, att inte ha ett boende mer än några månader i sträck och samtidigt vara livrädd för att hittas och skickas tillbaka till ett liv fyllt av våld och korruption. Men nu kan vi pusta ut och glädjas åt beslutet att de får stanna.

En annan god nyhet är att U, som blev änka alldeles för tidigt när hennes käre J gick bort i cancer, har träffat en underbar man att dela sina dagar med. - Jag känner mig som tonåring på nytt, säger hon.

Jag älskar goda nyheter. Mer sådant!

5 kommentarer:

epsilon sa...

Oj, man tar sig för pannan - kompetensutveckling och självförtroendeträning! Hos er är väl båda delarna på topp, men de kanske saknas i Gbg.
Men härligt med goda nyheter.

Anonym sa...

Vad skönt att vi i Sverige mellan varven också kan stå upp för det som är rätt och ge dem som råkat illa ut en chans i vårt samhälle. Mer sådant skulle vi önska.

Förhoppningsvis skulle även ledande personer på din arbetsplats uppvisa lite mer sunt bondförnuft!!

Kram
PO66

Maggan sa...

epsilon och PO66:
Tack snälla för era kommentarer. Det är så peppande att få dem. Ibland behöver man mycket sådant!

Elisabeth sa...

Å jag kan bara hålla med... goda nyheter bär mycket!
Sen blir jag förtvivlad, och arg, när jag läser att det finns människor som så skämmigt utnyttjar andra människors utsatthet!
Sådana skulle man vilja ta ett allvarligt snack med...!!

Varm kram..

Smörblomman sa...

Grattis till V och E! Vilken härlig känsla! Kram/E

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...