2010-01-06

Älgvinter

Trettondag Jul och ytterligare en ledig dag. Det är - 18 grader ute och + 18 grader inne. Katten vill ytterst ogärna sticka nosen utanför dörren. Ibland måste hon ju eftersom hon inte "går på lådan". Men då sitter hon snart och knackar på vardagsrumsfönstret och vill in igen.

I måndags morse stötte jag ihop med en granne vid garageknuten. Han berättade upphetsat att han just stött ihop med en älgko och hennes två kalvar. De letar säkert mat kring husen, eftersom det är mycket snö i skogarna. En snörik vinter för länge sedan upptäckte vi fyra älgar som stod och mumsade på vårt plommonträd, som då var litet. Jag brukar säga att vår trädgård är liten, men det ryms i alla fall fyra älgar på den.

Idag blir det en skön dag hemma och avslutning med körmiddag på Finngården, då respektive får följa med.

Nu vill Katten ha uppmärksamhet, så det är bäst att sluta. Det är lite svårt att skriva med katt i knät.

5 kommentarer:

em sa...

Förr i tiden hade vi ofta älgbesök i trädgården, nu ser vi spår ibland men inte varje dag som då. De är så vackra, men beskära äppelträd kunde de inte - jag tror att de tog livet av tre stycken. Nu har vi mest rådjur.
Åskar som gärna nyttjar sina inomhusfaciliteter har blivit innekatt - och tycker att det är självklart att han ska hjälpa till att blogga.
både han och jag hälsar så gott, från våra -28,2° ute och 13° i köket. Det senare berodde på att älsklingen petat upp dörren till köksfarstun där inte värmen är på
Margaretha

Maggan sa...

Brr, ja då har ni det kallare i Värmland. Ska köpa en ny kattlåda till Katten Skrållan och se om hon inte kan vänja sig i alla fall. Det känns så "omänskligt" att släppa ut henne när det är så extremt kallt.

Christina sa...

Gott Nytt År
Har nyss anlänt till "civilisationen" efter dryga 2veckor på landet. Det har varit underbart, dagar fyllda av nostalgi. Jul och nyår precis som barnaåren, dagar fyllda med sparkåkande, snöskottning och vedhämtning så man kan hålla värmen i "stugan", 3 TV-kanaler och inget internet. Men mycket gemenskap med familj och goda grannar.
Tillbaka i bekvämligheten kastade jag mig över PCn och Din Blogg. Kul att läsa om hur Din helg varit. Kram, vi hörs framöver

Miss Jones sa...

Ja, i vinter har det varit mycket djur kring husknuten - vi har också haft påhälsning av älgar som bott över i trädgården. Nu har vattnet frusit i huset så det är inte så muntert - vi håller tummarna och hoppas att ledningarna inte fryser sönder :-/

Maggan sa...

Christina: Jag har tänkt på er och undrat hur ni kunnat hålla er varma. Låter härligt med er jul!

Miss Jones: Usch, vad besvärligt med vattnet. Man inser då att vi har det väldigt bekvämt i vanliga fall! Hoppas det ordnar sig snart.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...