2010-01-13

Snö, Smirnoff och redutter

Det är så sagolikt vackert ute nu. Min kamera kan inte göra naturen rättvisa. Träden är täckta med snökristaller i tjocka lager. Allt är vitt med inslag av svart. Jag var bara tvungen att stanna bilen och ta bilden ovan när jag var på väg tillbaka från sjukgymnasten.
Ikväll har vi varit på Föreläsningsföreningen, en mycket trevlig företeelse som epsilon är med och ordnar till. Ikväll har jag fått lära mig ett nytt ord: redutt och ett för mig nytt land, Transnistrien. Redutt är en flyttbar fästning som användes av ryssarna i slaget vid Poltava. Transnistrien är en enklav i Moldavien, som inte erkänts som självständig stat av något enda land ännu. Den fotbollsälskande presidenten heter Smirnoff och önskar förlägga EM i fotboll till landet.

Soffan på bilden ovan ser så mjuk och inbjudande ut. Men jag tror att jag föredrar min egen TV-soffa ändå. Men ikväll är det sängen som gäller och en god bok.
God natt!

4 kommentarer:

Miss Jones sa...

Vackra bilder :)

em sa...

Underbart! Visste inte ens att det existerade föreläsningsföreningar nu för tiden - det för tankarna till upptäcktsresanden, missionärer och skioptikonbilder.

Till forna dagar min tanke..
Margaretha

epsilon sa...

Visst får man lära sig nåt nytt varje dag.Transnistrien hade inte jag heller hört talas om förut. Svårt att lära sig nytt när kartan förändras. Enligt min syster som läst Brännvinets historia så lär båda härarna varit så berusade så det var en ren sinkadus att de träffades på slagfältet. Kanske Smirnoff var med redan då.
Jättefina bilder

Maggan sa...

Miss Jones: Tack,tack!
em: Det är verkligen mycket trevligt och givande på föreläsningskvällarna. Lite tryggt gammaldags, också.
epsilon: Ha, ha! Kunde just tro det! Det var nog någon förfader Smirnoff som var med i bataljen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...