2010-01-02

Bakåt och framåt

De här bilderna tog jag i november förra året och de får symbolisera återblick och vägen framåt.
I backspegeln:

År 2009 har för mig inneburit många glädjeämnen och några sorger. Utan att bli som en Pollyanna, som säger: Jajamän, foten i kläm!, så inser jag att besvärligheter och sorger även kan innebära korn av glädje och godhet. Jag tänker på R:s sjukdom och död, där hon sände så många varma och fina tankar till oss från sjukbädden. Vid hennes begravning så förnyades och fördjupades vänkontakter som har vävts in vardagslivet som gyllene trådar.

Året har inneburit många möten med familj, släkt och vänner. På vår härliga Norrlandsturné så träffade Maken sin kompis som han inte sett på 50 år. Möten med nya och gamla bekanta har också skett här i internetvärlden. En del klappar på bloggportens port och lämnar ett avtryck i kommentarsrutan.

Året har även bjudit på upplevelser på annan ort:
  • mimosadoft i Körsbärsdalen vid foten av Pyrenéerna
  • potatisvatten och dopp i Siljan
  • havsglitter och bäverplask vid Höga Kusten
  • skärgårdsliv och bokfrossa i Götet
  • arbetsglädje och storstadshets i Essen, Tyskland
t ex

Här hemma har vi njutit av trandansen vid Hornborgasjön, blåsipporna i Trystorp, vårsolen vid Hjälmaren, bad vid Fyrnäset, kantarellställen i Tivedsskogarna ...
Vägen framåt:

vet jag inte så mycket om. Att det blir besök i Körsbärsdalen och i Venedig, det har vi planerat. Och att jag ska få följa Lilla Hjärtat på hennes väg framåt, det glädjer jag mig åt. Resten får tiden utvisa.
Nu vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...