2010-01-17

Mogen?

Är det tankeöverföring eller vad? När jag tittade in till em På Livets Trassliga Bastmatta så hittade jag Nu ska vi läsa. Och jag som precis haft min första bok framme och funderat på ett blogginlägg.

Jag kom nämligen att tänka på att när det begav sig och jag skulle börja skolan, så fick jag först avlägga ett skolmognadsprov. Det var mycket pirrigt. Skulle jag passera och bedömas som mogen? Jag fick tipset av någon äldre kamrat att jag skulle tänka på att när jag ritade rök ur skorstenen och flaggan på flaggstången, så skulle de gå åt samma håll. Jag fick mycket riktigt göra en teckning med ett hus och en flaggstång med flagga. Jag kände mig mycket mogen och säker när jag lät röken bolma ur skorstenen åt samma håll som flaggan blåste.

Jag tog ledigt i fredags och hade en skön och trevlig dag i La Stada. Började i Åsas stol där jag fick skön ansiktsmassage, närande mask och plockade bryn. Sedan åt yngste sonen och jag lunch på restaurang och sökte sedan upp passpolisen. Pe:s pass hade gått ut och han hade ingen annan id-handling. Så då fick lilla mamma rycka in och intyga att han är han. Han log mot kameran, men fick tillsägelse att låta bli. Pass är allvarliga grejer!

När vi bunkrat livsmedel till Pe:s kylskåp och skafferi, så besökte vi vår gemensamma väninna, F Gong. Hon har en vacker lokal i källaren på ett hyreshus. Det blev aprikosté, levande ljus och gott samtal i några timmar.

Som grädde på moset hämtade Maken och jag hem Lilla Hjärtat för att hennes föräldrar skulle få sovmorgon på lördagen. Hon lär sig så mycket och är så pigg och rolig. Hon pekar på snön och säger: - Kallt! Brrr! Jag fick alltså ingen sovmorgon, utan vaknade till Kattens jamande och Lilla Hjärtats joller. Hon sträckte sina armar mot mig och ville bli upplyft samtidigt som hon viskade med en blick mot sovrummet: - Fafa? Jo, farfar fick sova en stund till.

När Lilla Hjärtat och hennes föräldrar åkt efter lördagslunchen vad det jag som blundade en liten stund innan det var dags att hoppa i gåbortskläderna och bila ner till den sydvästra förorten och hälsa på L och U. Det blev mycket god mat, trevlig samvaro och klockan hade slagit midnatt innan vi återvände till vårt eget tjäll. Så idag är det lugnt här hemma. Jag sjavar runt i träningsoverall och bjöd Maken på soppa och varma mackor till lunch. Sedan har jag ett strykberg att bearbeta. Jag började i förmiddags, men jag har lite tappat lusten. Jag tror jag sätter mig och väntar på att den ska komma tillbaka.

2 kommentarer:

em sa...

Två själar och en tanke!
Det var minsann ingen som berättade för mig hur jag skulle rita för att passera nålsögat - fast det gick ju vägen ändå. Båda gångerna, först kom det hem en lärare för att testa mig, se'n skulle jag träffa skolöverläkaren i Stockholm, som hette Urban Hjärne (har ingen aning om han var släkt till den gamle Urban Hjärne).
Margaretha
som inte vet om hon är skolmogen än

Beppan sa...

Känner igen det där med skolmognadsprov. Inte att leka med... I mitt fall var det en läkare som gjorde bedömningen. Jag var ett år för ung. Undrar vad han bedömde...?

Boken ger mig en riktig nostalgitripp....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...