2010-01-24

Lite hit och dit

Det är spännande med anslagstavlor. När kompisen C och jag är på vår ö i september, brukar vi studera anslagstavlan noga. När startar yogakursen? Finns det någon utombordare till salu? När har kiosken öppet? Anslagen säger en del om vad som händer och sker i bygden.

Idag tog Maken och jag en liten biltur i environgerna och hamnade i den norra förorten. Här var det spännvidd på erbjudandena, även om de var få. Vackra champagneglas är till salu. Du kan gå på ett föredrag om alkoholens skadliga inverkan. Eller på filmen: Vi blev varnade.
Snön ligger fortfarande tjock överallt och omgivningen blir så grafiskt vacker med sina starka kontraster.
De två smederna står och huttrar på sin piedestal och väntar på dagsmejan.
Vi åkte vidare och stannade till vid Kvistbro. Här hörde jag det första underbara vårljudet: en kort strof av talgoxen. Vi hade med oss kaffe och smörgås, en hederlig gammaldags matsäck. Mmm. Sedan blev det en fortsatt liten rundtur i omgivningarna. Vi tog oss fram på drumlinerna och såg nejden breda ut sig på båda sidorna om åsen. Solen trängde igenom allt mer och när vi närmade oss "vår gata i stan" så sken den från en blå himmel.
Det var vår lilla tripp. Annat är det för A och U som befinner sig i Jordanien för tillfället. Och I från Nacka är förmodligen i Dubai hos sin ena dotter. Lillasyster berättade just på telefon att Lilla K skulle dra ut i stora världen igen, nu som volontär i Indien. Det blir många spännande reseskildringar att lyssna till, kan jag tro!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...