2010-09-18

Höstlig lördagsmorgon och en utmaning

Det är en skön, regnig höstlördagsmorgon. Maken och jag har länge suttit med våra kaffekoppar och lusläst (jag skrev lustläst först) Nerikes Allehanda, vår lokaltidning. Jag har suttit insvept i min lätta pläd med rosor på och kännt livet återvända. Det är så trivsamt med papperstidningen ändå. Många har bytt bort den mot nätvarianten, men det vill inte jag göra.

Katten jamade vid fyratiden och ville bli utsläppt. Flera timmar senare kom hon in, alldeles våt av regnet, och kastade sig över matskålen med tonfiskbitar. Och nu sover hon ihoprullad på mattes säng. Drömmer kanske om katten Åskar vid Klarälvens strand.
Från nedervåningen hör jag nu toner. Maken spelar på sin tolvsträngade gitarr och visslar till. Han ska spela ihop med ett "gubbgäng" i veckan. Kul.

Jag fick en idé till utmaning.
Det här är min kylskåpsdörr, full med magneter, vykort, minnen, kom-i-håg-lappar... Magneterna är ofta souvenirer från olika resor, från Venedig, Ceret, Lissabon.. En magnet fick vi från ett USA-besök på 80-talet, "The way to a friends home is never long". En annan magnet är i form av en Azerbadjansk flagga och den kan blinka. Den är förärad av ett par som kommer från Baku.
Ett av vykorten, från A, visar en brygga i ett disigt landskap och där står att vi kan hjälpa varandra uppfylla våra drömmar. Ett annat vykort är skickat från söta syster S där hon har klippt in sig själv som liten sittandes på en älg. Vykortet från hästryggen är skickat från Island av yngsta syster L, som där upplevde en underbar tid i somras.
Sedan har vi bilder på Lilla Hjärtat, Lilla K som blivit Stora A, klanen framför Örebro Slott etc, etc...
Hur ser din kylskåpsdörr ut? Maila mig en bild eller en länk och ge ditt kylskåp ett ansikte. Det vore så kul att få ta del av ett liten del av din vardag på så sätt. Maila till: margareta.swenson@telia.com.
Handsken är kastad!
PS: Alla bilderna kan klickas upp till större format. När jag gjorde det själv upptäckte jag att söta syster S har hamnat upp och ner på älgryggen!

3 kommentarer:

sasfoto sa...

Hej Maggan. Gillar bilden på katten. Känner igen och anar att det är dåligt väder i antågande. Tiger lägger sig så och verkar inte bry sig om någonting när det är skitväder - utan att ens ha tittat ut...
Får se om det blir någon kylskåpsbild från mig. Blir nog ganska tråkig sådan. Har få grejer där av en speciell anledning. Var gång jag öppnar kylskåpsdörren så fastnar ett antal trådar från mina svarta trådar, som utgör köksgardiner. Så det kan bli...
Ha en bra söndag och hälsa maken! /SA

Peter sa...

Wow, det där var den bästa bild jag sett på lilla katten. Mycket fint :)

/minsta sonen

Maggan sa...

SA: Hej! Tiger är en klok katt, lika bra att rulla ihop sig och sluta ögonen om det är ruskväder ute. Men du, även tråkiga kylskåpsbilder är välkomna.
Peter: Hej "lille" son! Ja, det blev en mysig bild på den mysige katten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...